Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
27/02/2010 18:49
Konu Sahibi
caribbeam
Yorumlar
29
Okunma
12692
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

caribbeam

Üye
Mu.... Se....
 34
 2
 12
 15/04/2009
0
 Istanbul, Turkey
 
 Ofis 2007
 10/07/2014,15:27
Çözüldü 
access ile kdv hesaplama bir türlü olmuyorr Fur
kdv hesap oranı yapıp bir ürünün özelliği ile vb.net e aktarmak istiyorum olmuyor site içindekı orneklerı denedım yararını bulamadım ...


caribbeam, 15-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ercansahin

Uzman
Er.... ŞA....
 44
 69
 3.754
 14/11/2008
 Bursa
 
 Ofis 2010 32 Bit
 22/03/2019,22:31
Çözüldü 
Sn caribbeam, kendiniz bir form oluşturun, bu forma 4 adet metin kutusu yerleştirin, ayrıca bu forma birde düğme ekleyin.

Düğmenin adını Komut1,
1.metin kutusunun adını ANAPARA,
2.metin kutusunun adını KDV,
3.metin kutusunun adını KDVSIZ,
4.metin kutusunun adını ise KDVT olarak ayarlayın.Sonra formun kod bölümüne;

Kod:
Private Sub Komut1_Click()
   Me.KDVSIZ = [ANAPARA] * 100 / ([KDV] + 100)
   KDVT= Me.ANAPARA - Me.KDVSIZ
End Sub

yazın ve kaydedip kapatın. Formunuzu çalıştırdığınızda ANAPARA ve KDV oranlarını girerek düğmeye tıkladığınızda size içerisinde KDV olmayan rakam ile Ana para içerisinde yeralan kdv miktarını verecektir.

Sn mehmetdemiral hocama saygılarımla....


Ayrıca;

KDVORANI, ANAPARA ve SONUC metin kutuları oluşturarak,

Kod:
Private Sub Komut1_Click()
   Me.SONUC= [ANAPARA] * 100 / ([KDVORANI])
End Sub

yazmanız halinde sadece KDV miktarını hesaplayabilirsiniz.



Kullanici Avatari

caribbeam

Üye
Mu.... Se....
 34
 2
 12
 15/04/2009
0
 Istanbul, Turkey
 
 Ofis 2007
 10/07/2014,15:27
Çözüldü 
bunu vb.nette yapacagım sanırım dimi ama ben accesde oluşturmak istiyorumm yapamıorum accesde .. mesela sole

adet :
ürünadı
ürün adeti
ürünsatısı
tarih

bunları yazıp alt taraftada kdv oranı hesaplamak istiyorum ve

vb.net te cyrstalraport ile ditek bağlantı sağlayıp raporlamada gormek istiyorum


caribbeam, 15-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ercansahin

Uzman
Er.... ŞA....
 44
 69
 3.754
 14/11/2008
 Bursa
 
 Ofis 2010 32 Bit
 22/03/2019,22:31
Çözüldü 
Hayır Access ile yapacaksınız..



Kullanici Avatari

caribbeam

Üye
Mu.... Se....
 34
 2
 12
 15/04/2009
0
 Istanbul, Turkey
 
 Ofis 2007
 10/07/2014,15:27
Çözüldü 
mesela tv den elımde 10 tane var ve ben 5 tane satmısım tv nı normal fiyarı 100 diyelım kdv ile 125 olucak

tv nın karşısında ana para 100 yazacakk .
alt taraftada kdv = 125 seklınde gösterilebilecel


caribbeam, 15-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ercansahin

Uzman
Er.... ŞA....
 44
 69
 3.754
 14/11/2008
 Bursa
 
 Ofis 2010 32 Bit
 22/03/2019,22:31
Çözüldü 
Buyrun örnek ektedir..




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Access 2010 Da Açılan Proje Access 2016 Da Açılmıyor.(Her İki Bilgisayarda 64 Bit) Oğuz Türkyılmaz 2 81 05/03/2019, 17:06
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü Süre Hesaplama access acemisi 3 115 02/03/2019, 14:27
Son Yorum: access acemisi
Çözüldü Hesaplama oosmaner 2 152 12/02/2019, 09:04
Son Yorum: oosmaner
Çözüldü Birkaç Koşula Göre Değer Atama Ve Hesaplama xctr 5 183 24/01/2019, 14:05
Son Yorum: xctr
Çözüldü Metin Kutularında Hesaplama Hakkında Oğuz Türkyılmaz 2 106 24/01/2019, 10:34
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.