Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
27/02/2010 18:49
Konu Sahibi
caribbeam
Yorumlar
29
Okunma
12325
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

caribbeam

Üye
Üye
MU.... SE....
 33
 12
 2
 15/04/2009
0
 Istanbul, Turkey
 
 Ofis 2007
 10/07/2014,15:27
Çözüldü 
access ile kdv hesaplama bir türlü olmuyorr Fur
kdv hesap oranı yapıp bir ürünün özelliği ile vb.net e aktarmak istiyorum olmuyor site içindekı orneklerı denedım yararını bulamadım ...


caribbeam, 15-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ercansahin

BlackEagle
Uzman
ER.... ŞA....
 44
 3.739
 69
 14/11/2008
 Ankara
 
 Ofis 2010 32 Bit
 03/03/2018,16:39
Çözüldü 
Sn caribbeam, kendiniz bir form oluşturun, bu forma 4 adet metin kutusu yerleştirin, ayrıca bu forma birde düğme ekleyin.

Düğmenin adını Komut1,
1.metin kutusunun adını ANAPARA,
2.metin kutusunun adını KDV,
3.metin kutusunun adını KDVSIZ,
4.metin kutusunun adını ise KDVT olarak ayarlayın.Sonra formun kod bölümüne;

Kod:
Private Sub Komut1_Click()
   Me.KDVSIZ = [ANAPARA] * 100 / ([KDV] + 100)
   KDVT= Me.ANAPARA - Me.KDVSIZ
End Sub

yazın ve kaydedip kapatın. Formunuzu çalıştırdığınızda ANAPARA ve KDV oranlarını girerek düğmeye tıkladığınızda size içerisinde KDV olmayan rakam ile Ana para içerisinde yeralan kdv miktarını verecektir.

Sn mehmetdemiral hocama saygılarımla....


Ayrıca;

KDVORANI, ANAPARA ve SONUC metin kutuları oluşturarak,

Kod:
Private Sub Komut1_Click()
   Me.SONUC= [ANAPARA] * 100 / ([KDVORANI])
End Sub

yazmanız halinde sadece KDV miktarını hesaplayabilirsiniz.



Kullanici Avatari

caribbeam

Üye
Üye
MU.... SE....
 33
 12
 2
 15/04/2009
0
 Istanbul, Turkey
 
 Ofis 2007
 10/07/2014,15:27
Çözüldü 
bunu vb.nette yapacagım sanırım dimi ama ben accesde oluşturmak istiyorumm yapamıorum accesde .. mesela sole

adet :
ürünadı
ürün adeti
ürünsatısı
tarih

bunları yazıp alt taraftada kdv oranı hesaplamak istiyorum ve

vb.net te cyrstalraport ile ditek bağlantı sağlayıp raporlamada gormek istiyorum


caribbeam, 15-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ercansahin

BlackEagle
Uzman
ER.... ŞA....
 44
 3.739
 69
 14/11/2008
 Ankara
 
 Ofis 2010 32 Bit
 03/03/2018,16:39
Çözüldü 
Hayır Access ile yapacaksınız..



Kullanici Avatari

caribbeam

Üye
Üye
MU.... SE....
 33
 12
 2
 15/04/2009
0
 Istanbul, Turkey
 
 Ofis 2007
 10/07/2014,15:27
Çözüldü 
mesela tv den elımde 10 tane var ve ben 5 tane satmısım tv nı normal fiyarı 100 diyelım kdv ile 125 olucak

tv nın karşısında ana para 100 yazacakk .
alt taraftada kdv = 125 seklınde gösterilebilecel


caribbeam, 15-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ercansahin

BlackEagle
Uzman
ER.... ŞA....
 44
 3.739
 69
 14/11/2008
 Ankara
 
 Ofis 2010 32 Bit
 03/03/2018,16:39
Çözüldü 
Buyrun örnek ektedir..


Ek Dosyalar
.rar   kdv hesaplama_2010-02-27.rar(Dosya Boyutu: 8,87 KB / İndirme Sayısı: 215)


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Form Da Yapmış Olduğum Hesaplama İşlemi #tür! Hatası Veriyor kursun 3 151 15/09/2018, 21:10
Son Yorum: kursun
Çözüldü Bir Sütuna Girilen Verileri Başka Bir Sütun İle Karşılaştırıp Hesaplama matkap911 1 203 19/06/2018, 14:45
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Sorguda Hesaplama Hatası emrekalkan 2 248 04/04/2018, 13:17
Son Yorum: emrekalkan
Çözüldü Otomatik Hesaplama mehmetb84 2 268 12/03/2018, 13:47
Son Yorum: mehmetb84
Çözüldü Yapması Gereken İş İle Yaptığı İşi Hesaplama Ve Kalanı Bulma hegu 2 279 01/03/2018, 17:26
Son Yorum: hegu

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.