Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
06/12/2012 15:46
Konu Sahibi
tarzan
Yorumlar
3
Okunma
1654
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

tarzan

Üye
Kullanici Avatari
Üye
2
1
05/12/2012
0
27/12/2012,15:26
Çözüldü 
Arkadaşlar selamlar, saygılar.

Elimde satış bilgilerinin bulunduğu büyük bir Access veri tabanı var.
Exeldeki tabloda da sorgulamaları yapıyorum.

Accessdeki veri tabanında örneğin Mevlana Ticaret ve BD Mevlana Ticaret olarak iki farklı firma var.
Ben comboboxdan hangisini seçersem sadece o firmaya ait bilgilerin ekrara gelmesini istiyorum.

Fakat orjinal dosyamda örneğin "Mevlana Ticaret"'i seçtiğimde hem seçtiğimi hemde BD Mevlana Tic. bilgilerini getiriyor.
Orjinal dosyamı paylaşamıyorum.
Ekte örnek olarak bakabileceğiniz dosyayı ekledim,kodlar vs herşey aynı.
Fakat bahsettim sorunu örnekte yaşamadım nedense, onu da anlamadım.

Listele fonsiyonunun içindeki;

Sorgu = Sorgu + "Where Yil like '%" & Yl & "%' and FirmaAdi like '%" & FrmAdi & "%' satırı

Firma adını sorgularken "LİKE" komutunu contain olarak algılıyor sanırım.
Benim istediğim "FrmAdi" için like yerine "equal" komutunu verebilecek birşeyler yazmak.
Ama nasıl yapacağımı beceremedim.

Yardımlarınızı rica ederim.


Ek Dosyalar
.rar   DNM-2.rar (Dosya Boyutu: 594,49 KB / İndirme Sayısı: 15)
Cevapla

ogulcan92

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.159
06/05/2009
477
İzmir
Ofis 2003
07/08/2015,11:50
Çözüldü 
Sn:tarzan
Dosyanızda herhangi bir hata görünmüyor.Her iki firmayıda ayrı ayrı olarak listeliyor.


Cevapla

tarzan

Üye
Kullanici Avatari
Üye
2
1
05/12/2012
0
27/12/2012,15:26
Çözüldü 
Selamlar,

FirmaAdi like '%" burdaki % işaretini kaldırınca sorunum çözüldü.
Teşekkürler.


Cevapla

DUAYEN

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
S.... A....
1.026
13/08/2010
279
Yozgat
Ofis 2007
16/03/2017,17:22
Çözüldü 
Sorun yok gayet güzel çalışıyor.


Bizim için zor diye bir şey yoktur, imkansızsa zaman alır...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü İnternet Vergi Dairesinden POS Bilgisi Sorgulama drummers 12 8.481 29/11/2016, 13:53 fthplt
Çözüldü userform güncelleme hatası yok_06 3 682 18/06/2016, 15:09 atoz112
Çözüldü makro vba devre dışı hatası fehmikonkur 5 1.107 16/05/2016, 17:03 atoz112
Çözüldü Excel dosyamda makro hatası.. muzo696 4 868 02/03/2016, 19:49 muzo696
Çözüldü EXCEL İLE WEBDEN TOPLU SORGULAMA YAPMAK turuncumx 4 3.431 15/11/2014, 15:08 atoz112

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.