Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
14/10/2009 18:36
Konu Sahibi
syılmaz67
Yorumlar
6
Okunma
2483
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

syılmaz67

Üye
Kullanici Avatari
Üye
24
3
13/10/2009
0
Zonguldak
Ofis 2003
10/06/2010,23:30
Çözüldü 
değerli kardeşlerim,arkadaşlarım...
benim yoğun kullandığım bir ticari programım var...
bu programa ait tablo alanlaını kullanan
ara programlar yapmak istiyorum.
ama nasıl yapacağımı bilmiyorum...
access formumu Sql tablolarına nasıl bağlayabilirim.
ve bu sayede Sql tablo alanları ile veri alış verişini nasıl yapabilirim.
bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum..


syılmaz67, 13-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

syılmaz67

Üye
Kullanici Avatari
Üye
24
3
13/10/2009
0
Zonguldak
Ofis 2003
10/06/2010,23:30
Çözüldü 
ne yapmak istediğimin daha iyi anlaşılması için şöyle açıklama yapabilirim.
mevzu iki aşamalı...
1-ben Access de düzenlediğim bir form ile (bu forma ait bazı hücreler verilerini açılır kutu ile ticari programdan alacak) ticari programa ait verileri rapor edeceğim.
2-rapor ettiğim bu verileri ticari programa ait belli bir tablosuna yazdırmak istiyorum.
(daha açık anlatırsam,ticari programdaki belli özel kodlu stokların envanterini rapor ile listelemek,bu raporda listelenen stokları envanter değerleri ile birlikte ticari programa ait depo hareketleri tablosuna yazdırmak istiyorum.)
bu tür ara programı yapmam mümkünmü,bana mümkün gibi geliyor ama,bir bilene ihtiyacım kaçınılmaz.....


syılmaz67, 13-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.090
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
31/08/2017,19:08
Çözüldü 
Sayın syılmaz67 öncelikli olarak SQL kategorisindeki dersleri takip etmenizi tavsiye ederim. Bunun dışında spesifik sorularınızı daha ayrıntılı sorarsanız daha iyi olacaktır.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

syılmaz67

Üye
Kullanici Avatari
Üye
24
3
13/10/2009
0
Zonguldak
Ofis 2003
10/06/2010,23:30
Çözüldü 
sayın alpeki99,
haklısınız...
ama ben sql'in hangi konusuna bakarsam işimi hallederim bilemiyorum...
ve bir işletmenin başında olmam hasebiyle çokda zamanın yok aslında...
buna ragmen 5-6 senedir accessde amatörcede olsa yapıp kullandığım çok programım var...
benim arzum,işimi cözebileceğim yer ve konuları incelemek,formül,denklem,komut vb.ne varsa onlardan haberdar olmak onları öğrenmeye eğilmek istiyorum.
şuan işime faydası olmayan bir araştırmaya girmeye cesaretim ve zamanım yok...
eğer bana hangi konulara eğilerek işimi halledebileceğimi söylerseniz çok memnun olurum...
şimdiden ilginize çok teşekkür ederim...
bu form köşesinden daha önce haberdar olsaydım şimdi çok daha iyi yerdeydim herhalde...
emeği geçen herkese çok teşekkürler....


syılmaz67, 13-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.090
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
31/08/2017,19:08
Çözüldü 
Size de hak veriyorum ancak istediğiniz şeyi buradan anlatmak çok kolay değil. Ama özellikle SQL Giriş dersini okumanız çok büyük bir adım olacaktır. Sql giriş dersindeki bilgiler sizin için yeterli olacaktır. Sonuçta sadece oradan kayıtları okuyacaksınız okuduklarınızdan da rapor alacaksınız.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

syılmaz67

Üye
Kullanici Avatari
Üye
24
3
13/10/2009
0
Zonguldak
Ofis 2003
10/06/2010,23:30
Çözüldü 
sayın,alpeki99
tavsiyenizi ciddiye alıyorum,
sql' giriş konusunu önce gözden geçireceğim.
ben ticari programın tablolarına bir biçimde bağlanacağımı düşünüyorum,belki oradan veriyide çekmekte çok zorlanmayacağımı düşünüyorum...
ama ticari programın tablosuna veriyi yazdırmayı sorgularlamı yapacağım yoksa visuel basic kodu kullanarakmı bunu yapmam gerekiyor,bilemiyorum...
ve tabi nasıl yapacağımıda bilmiyorum,
buna mantık kuramıyorum...
**
sizin son anlatımınız bana yapabileceğim konusunda daha çok güven verdi...
doğru yoldamıyım,yoksa değilmiyor...
yol gösterirseniz yapabilirim herhalde,
sizleride çok meşgul etmiyorumdur inşaallah...
ilginize gerçekten müteşekkirim.....


syılmaz67, 13-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Access Veri Aktarımı Şifre Problemi erdal21 4 165 Dün, 21:06 erdal21
Çözüldü Bir Alanın After Update Olayına Baglı Baska Bir Alan Guncellenmesi Problemi keskin78 7 464 02/08/2017, 01:32 ozanakkaya
Çözüldü Toplu SMS Firmasının Kodlarını Access Veri Tabanına Entegre Etme tekinuygun 14 2.928 25/07/2017, 08:32 ozanakkaya
Çözüldü yıla göre otomatik sayı vermek umuttk 7 2.856 09/06/2017, 12:25 mihrali
Çözüldü Access Formda Veri Çoğaltma cagatay1234 6 480 27/05/2017, 15:36 cagatay1234

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.