Access' de 2 Alana Girilen Degerin Diğer Bir Alanda Toplanması
Tarih
16/06/2009 13:26
Konu Sahibi
ByTankut
Yorumlar
26
Okunma
12881
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



ByTankut
Üye
Kullanici Avatari
Üye
8
1
16/06/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
18/06/2009,13:58
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba Yeni ve Acemi Bir Access Kullanıcısıyım.
Bulamadıgım Konu Şudur, Tabloları Olusturdum.
Giriş İçin Birde Form Oluşturdum.
Form ıcerısınde Nakit ve Multinet alanları var, buraya girdigim parasal degerin toplamını Toplam alanına yazmasını ıstıyorum. Ancak Bir Turlu Yapamadım.
Yardımcı olursanız sevinirim.

Ornek Veritabanınıda Ektedir. Access 2007 Kullanıyorum.


Ek Dosyalar
.accdb   Veritabanı1.accdb (Dosya Boyutu: 1,13 MB / İndirme Sayısı: 20)
ByTankut, 16-06-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

okileturc
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Dosyanız 2007, 2003 olarak kayıt ederseniz daha çok yardım alırsınız
çoğumuz hala 2003 kullanıyoruz.
Ama kabaca şöyle her iki denetimin "Güncelleştirme sonrasına - After Update"
aşağıdaki kodu alan isimlerini uyarlayarak yazın

me.TOPLAM = me. NAKIT + me.MULTINET

Kolay gelsin
okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ByTankut
Üye
Kullanici Avatari
Üye
8
1
16/06/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
18/06/2009,13:58
Çözüldü 
Sponsor Reklam
İstediginiz Gibi 2003 Haline Cevirdim ve Ekledim.
Aslında Nasıl Yazılması Gerektıgını bılıyorum. Ancak Nereye Yazacagımı Bir Türlü Bulamadım.

Ayrıca 2003 Formatında Kayıt Edince Oluşturmuş oldugum Form Gidiyor.


Ek Dosyalar
.mdb   2003Veritabanı1.mdb (Dosya Boyutu: 288 KB / İndirme Sayısı: 27)
ByTankut, 16-06-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

kaan2000
Üye
Kullanici Avatari
Üye
7
1
04/05/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
17/01/2017,16:14
Çözüldü 
Eğer doğru anladıysam sorununu en kısa çözüm
Metin kutusunun içerisine
=([Nakit]+[Multinet]) yaz belirtmiş olduğun alanları toplatırsın ayrıca ekte düzenleyip gönderdim.


Ek Dosyalar
.mdb   2003Veritabanı1.mdb (Dosya Boyutu: 348 KB / İndirme Sayısı: 53)
kaan2000, 04-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ByTankut
Üye
Kullanici Avatari
Üye
8
1
16/06/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
18/06/2009,13:58
Çözüldü 
Sponsor Reklam
(16/06/2009, 15:07)kaan2000 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Eğer doğru anladıysam sorununu en kısa çözüm
Metin kutusunun içerisine
=([Nakit]+[Multinet]) yaz belirtmiş olduğun alanları toplatırsın ayrıca ekte düzenleyip gönderdim.

Sıkıntıyı Dogru Anlamıssınız Ancak Gonderdıgınız Verıtabanında Toplam Alanında ıkı degerı toplamıyor.
Ben Ne yazacagımı ogrendım ama nereye yazmam gerektıgını bilmiyorum.
ByTankut, 16-06-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

donepezil
Öğrenmek Lazım
Kullanici Avatari
Onursal
O.... D....
167
07/03/2009
16
Afyon
Fizikçi
Ofis 2013 32 Bit
Dün,15:57
Çözüldü 
Bu tür formülleri denetim kaynağına yazmanız gereklidir. Veri girilip hücreden çıkıldığı anda hesaplama yapılır. Örneğinizi ekledim.
Zaten kaan2000 ekleyip göndermiş ve örneği çalışıyor. Siz neden çalıştıramadınız acaba? Benimki de aynısı.


Ek Dosyalar
.rar   2003Veritabanı1_donepezil.rar (Dosya Boyutu: 18,37 KB / İndirme Sayısı: 66)
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  metin kutusuna girilen ilk karakterin silinmesi slayerrrrr 4 134 17/01/2017, 14:27 slayerrrrr
  iki tablo arasında girilen veriyi ikinci tabloda alan olarak oluşturma yardım bilservisci 8 288 15/12/2016, 11:49 atoz112
  Tablolar arası hesaplanmış alanda Iff komutu yardımı nightashes 17 490 06/12/2016, 18:46 nightashes
  sorguda sadece bilgi girilen alanları göstersin ahmet114 5 162 05/12/2016, 09:04 ahmet114
  Arama problemi ve bir kaç diğer sorun nightashes 3 192 28/11/2016, 01:22 nightashes


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya