Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
07/12/2010 19:53
Konu Sahibi
Mehmet_Akif
Yorumlar
24
Okunma
8591
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
Kullanici Avatari

Mehmet_Akif

Aktif Üye
 33
 190
 33
 12/11/2010
20
 Düzce
 
 Ofis 2003
 14/02/2013,15:07
Çözüldü 
Değerli hocalarım!
Access veritabanı ile makbuz kesme programı tasarladım. Aynı zamanda tahsilat programı. Bu programda 5 bin civarında abone olacak ve bir senelik kestiğim makbuzları da arşivlemem gerekiyor. Bu rakam da 7 sutunlu olmak üzere 50 bin satırlı tablo demek. Bu uygulama bizi yarı yolda bırakırmı acaba. yani ne tür sıkıntılar yaşarız. Yedekleme kullancağım. Ama bunun yanında dezavantajları neler olabilir. Değerli yorumlarınıza ihtiyacım var.
Saygılar...


Ne irfandır veren ahlaka yükseklik ne vicdandır.
Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır.

Kullanici Avatari

okileturc

Aktif Üye
OK.... VA....
 60
 966
 113
 18/03/2009
464
 İzmir
 
 Ofis 2003
 23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Çok sıkıştığınızda tablolarınızı Sql e yükseltirsiniz.
Dikkat edeceğiniz konu sık çalıştığınız formlarda
veriyi süzdürerek yükleyeceğiniz metotlar
kullanmak , yeni kayıt, düzenleme, silme
işlemlerinizde ilişkisiz formlar kullanmak vb. önlemler
yeterli olacaktır.


okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

okileturc

Aktif Üye
OK.... VA....
 60
 966
 113
 18/03/2009
464
 İzmir
 
 Ofis 2003
 23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Lütfen aşağıdaki linki de inceleyin

Ms Access limitleri


okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Mehmet_Akif

Aktif Üye
 33
 190
 33
 12/11/2010
20
 Düzce
 
 Ofis 2003
 14/02/2013,15:07
Çözüldü 
Sayın okileturc öncelikle ilginize teşekkür ediyorum.
Peki hocam bu Sql yükseltme işini şimdi yapsam nasıl olur. Yani işi baştan sağlama alsam nasıl olur. Ve bunu Nasıl yapacağıma dair yardımcı olabilir misiniz. Sql dediğiniz verileri arşivlemek için kullanacağım yer anlamına mı geliyor. Bu konuda yardımcı olabilr misiniz.


Ne irfandır veren ahlaka yükseklik ne vicdandır.
Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır.

Kullanici Avatari

Mehmet_Akif

Aktif Üye
 33
 190
 33
 12/11/2010
20
 Düzce
 
 Ofis 2003
 14/02/2013,15:07
Çözüldü 
Hocam verdiğiniz linki inceledim ve işi sağlama almak adına baştan sizin söylediğiniz Sql yöntemini yapmak istiyorum. bu konuda yardımcı olabilir misniz.


Ne irfandır veren ahlaka yükseklik ne vicdandır.
Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır.

Kullanici Avatari

Kur@l

Uzman
 42
 2.034
 59
 05/11/2008
 -
 
 Ofis 2010 32 Bit
 07/12/2018,00:59
Çözüldü 
Sayın Sevgi Bilgili;
Access 50 bin satırlık veri ile adeta jet hızında çalışır. Bence profesyonel donanımlarınız yoksa, 10 dan fazla olmayan sayıda PC ile işlem yapacaksınız Access sizin için kesinlikle yeterlidir.
Profesyonel donanımdann kastım server bilgisayarlarınızdır.
Benim tavsiyem Access ile probleminizi çözmenizden yanadır.
Kolay Gelsin.


komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Metin İcerisinde Gecen İki Kelime Arasındaki Veriyi Bulmak accessdelisi 2 85 23/10/2018, 04:25
Son Yorum: accessdelisi
Çözüldü Sorgudaki Veriyi Alt Forma Çekmek notrino 3 160 09/10/2018, 10:56
Son Yorum: notrino
Çözüldü Sil Butonuna İstediğimiz Tablodaki Veriyi Silme Kodu serial 6 209 28/09/2018, 23:11
Son Yorum: serial
Çözüldü Liste Kutusundaki Bir Veriyi Fonksiyon Tuşları Yardımıyla Kopyalamak mehmetb84 7 292 03/09/2018, 08:36
Son Yorum: mehmetb84
Çözüldü Form İlişkilendirmede Sınırlılık.iki Formda Aynı Veriyi Gösterme. antoryum 17 560 07/08/2018, 08:37
Son Yorum: antoryum

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444