Skip to main content

AccessTr.neT


Access 2007 JPG sorunu

Access 2007 JPG sorunu

Çözüldü #1
Merhabalar,
ekte de göreceğiniz üzere benim de jpeg formatıyla ilintili bir problemim var..Ürünler tablomda,her ürünün resmini ek şeklinde ekledim ve bu da zamanla veritabanının şişmesine neden olmakla birlikte bana çok zaman kaybettirmekte.Ole nesnesine alternatif bir çözüm buldum microsoftun sitesinden ancak hem Access 2003 e yönelik galiba hem de vb den bahsediyor.
Benim yapmak istediğim şey;Görüntüleri göstermek için Vba kodu kullanmak
ancak sonuca ulaşamadım.Vb Kodu da bilmediğimden bakakaldım açıkçası.Konu ile ilgili bana yol gösterirseniz sevinirim.
.rar Product Database1 - Copy.rar (Dosya Boyutu: 257,99 KB | İndirme Sayısı: 6)
Son Düzenleme: 10/10/2009, 02:49, Düzenleyen: katcat.
Cevapla
Çözüldü #2
ofis 2007 kullanmadığım için örneği inceleyemiyorum.

ofis 2007 dosyaları içerisinde bulunan "Northwind" örnek veritabanındaki benzeri formu kendi uygulamanda kullanabilirsin. 2003'te "Employees" formu.

ayrıca tdsharunun aşağıdaki linkteki örneğinide incelemeni tavsiye ederim.

Forma Resim Ekleme (Tabloya Resim Yolunu Kaydederek)
Cevapla
Çözüldü #3
Sayın sledgeab,
soruma çözüm getirmek için öncelikle zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.Ben bütün bu dediklerinize baktım fakat olmadı yapamadım.tdsharunun örneğini inceledim,onun kullandığı vb kodunu kendi formuma uygulamak istedim sonuca ulaşamadım.Vb bilmemenin etkisi büyük bunda..Kendi Access 2007 tabanlı veritabanımı da 2003 formatına çeviremiyorum.O yuzden buradan biraz anlatmaya çalışayım ne yapmak istediğimi.Elimde ürün açıklamalarının bulunduğu bir tablo var.Buna bağlı olarak yarattığım form ise bütün ürün bilgileri ve ürün resminin bulunduğu bir form.Resimleri kendim teker teker her ürün için ek şeklinde tabloda ekledim.formda ürün araması yaptığınızda ürün resmi ile bilgileri karşınıza çıkıyor.Resimleri teker teker ekleyince veritabanı buna bağlı olarak şişmekte program da yavaşlamaktadır.Bu eklemelerden feragat etmek için tıpkı tabloda ole nesnesi yolu gösterir gibi,metin kutusunun içine resim yolunu yazınca,formda ilgili resimi görebilmek mümkünmüş.Bunu da vb kodu yardımıyla yapıyormuş.Hatta bakın şu adreste açıklamış nasıl yapılacağını,ancak yapmaya kalktım olmadı.Kod tarafında tıkandım açıkcası.Bu konuda yardımlarınızı müsaitseniz tekrar rica ediyorum.
Saygılar,
Cevapla
Çözüldü #4
Sayın katcad
Bunları anlatmanıza gerek yok. Biz problemi anladık zaten. Fakat size şunu belirteyim. İki tür resim depolama yöntemi vardır. Birincisi sizin yaptığınız gibi ole nesnesi olarak fotoğrafları tabloya kaydetmek, ikincisi ise fotoğrafları bir klasörde tutup, yol ve adlarını tabloda saklamaktır. İkinci yöntem doğru olan yöntemdir ve bunun anlatılark ööğretilmesi biraz zordur. Kimse o kadar uğraşamaz. En iyisi siz elinizdeki Access çalışmasını Access 2007'nin sol üstündeki simgeye tıklayıp "farklı kaydet" yapın ve eski sürüm olan 2003 olarak kaydedin de biz halledelim. Bu arada resimlerinizin 10-12 tanesini de ekleyin. Bir de resimler nerde dursun onu yazın oldu olcak.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla
Çözüldü #5
Sayın Demiral,
veritabanının taslak halini ekte gönderdim.bir kaç tane resim de gönderdim dediğiniz üzere.
resimleri kaydedeceğim klasör ise aşağıdaki gibidir..
C:\Users\Emir\Pictures\urunler\

İlginiz için teşekkür ederim.

.rar productdatabase2003.rar (Dosya Boyutu: 119,13 KB | İndirme Sayısı: 9)
Cevapla
Çözüldü #6
Bence resimleri o şekilde yapmayın. O zaman ya environ kullanmak zorunda kalacağım -ki öyle yapmazsam tüm kullanıcılarda "Emir" diye bir Users klasörü açmak gerekecek- Environ kullanıp Users klasörünü alacağım, aktif kullanıcıyı öğreneceğim falan falan... O yüzden bu tür işlemleri c:\programadi\pictures altına açmak daha mantıklı olur. Ben de öyle yapacağım zatenImg-grin)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task