Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
10/10/2009 02:47
Konu Sahibi
katcat
Yorumlar
17
Okunma
4513
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 3/5 - 1 oy
Kullanici Avatari

katcat

Üye
 36
 7
 1
 16/02/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 21/01/2015,00:44
Çözüldü 
Merhabalar,
ekte de göreceğiniz üzere benim de jpeg formatıyla ilintili bir problemim var..Ürünler tablomda,her ürünün resmini ek şeklinde ekledim ve bu da zamanla veritabanının şişmesine neden olmakla birlikte bana çok zaman kaybettirmekte.Ole nesnesine alternatif bir çözüm buldum microsoftun sitesinden ancak hem Access 2003 e yönelik galiba hem de vb den bahsediyor.
Benim yapmak istediğim şey;Görüntüleri göstermek için Vba kodu kullanmak
ancak sonuca ulaşamadım.Vb Kodu da bilmediğimden bakakaldım açıkçası.Konu ile ilgili bana yol gösterirseniz sevinirim.

.rar   Product Database1 - Copy.rar(Dosya Boyutu: 257,99 KB / İndirme Sayısı: 6)



Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
OZ.... AK....
 39
 11.603
 469
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,17:31
Çözüldü 
ofis 2007 kullanmadığım için örneği inceleyemiyorum.

ofis 2007 dosyaları içerisinde bulunan "Northwind" örnek veritabanındaki benzeri formu kendi uygulamanda kullanabilirsin. 2003'te "Employees" formu.

ayrıca tdsharunun aşağıdaki linkteki örneğinide incelemeni tavsiye ederim.

Forma Resim Ekleme (Tabloya Resim Yolunu Kaydederek)


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

katcat

Üye
 36
 7
 1
 16/02/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 21/01/2015,00:44
Çözüldü 
Sayın sledgeab,
soruma çözüm getirmek için öncelikle zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.Ben bütün bu dediklerinize baktım fakat olmadı yapamadım.tdsharunun örneğini inceledim,onun kullandığı vb kodunu kendi formuma uygulamak istedim sonuca ulaşamadım.Vb bilmemenin etkisi büyük bunda..Kendi Access 2007 tabanlı veritabanımı da 2003 formatına çeviremiyorum.O yuzden buradan biraz anlatmaya çalışayım ne yapmak istediğimi.Elimde ürün açıklamalarının bulunduğu bir tablo var.Buna bağlı olarak yarattığım form ise bütün ürün bilgileri ve ürün resminin bulunduğu bir form.Resimleri kendim teker teker her ürün için ek şeklinde tabloda ekledim.formda ürün araması yaptığınızda ürün resmi ile bilgileri karşınıza çıkıyor.Resimleri teker teker ekleyince veritabanı buna bağlı olarak şişmekte program da yavaşlamaktadır.Bu eklemelerden feragat etmek için tıpkı tabloda ole nesnesi yolu gösterir gibi,metin kutusunun içine resim yolunu yazınca,formda ilgili resimi görebilmek mümkünmüş.Bunu da vb kodu yardımıyla yapıyormuş.Hatta bakın şu adreste açıklamış nasıl yapılacağını,ancak yapmaya kalktım olmadı.Kod tarafında tıkandım açıkcası.Bu konuda yardımlarınızı müsaitseniz tekrar rica ediyorum.
Saygılar,



Kullanici Avatari

mehmetdemiral

Uzman
ME.... DE....
 53
 4.915
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 13/11/2018,20:45
Çözüldü 
Sayın katcad
Bunları anlatmanıza gerek yok. Biz problemi anladık zaten. Fakat size şunu belirteyim. İki tür resim depolama yöntemi vardır. Birincisi sizin yaptığınız gibi ole nesnesi olarak fotoğrafları tabloya kaydetmek, ikincisi ise fotoğrafları bir klasörde tutup, yol ve adlarını tabloda saklamaktır. İkinci yöntem doğru olan yöntemdir ve bunun anlatılark ööğretilmesi biraz zordur. Kimse o kadar uğraşamaz. En iyisi siz elinizdeki Access çalışmasını Access 2007'nin sol üstündeki simgeye tıklayıp "farklı kaydet" yapın ve eski sürüm olan 2003 olarak kaydedin de biz halledelim. Bu arada resimlerinizin 10-12 tanesini de ekleyin. Bir de resimler nerde dursun onu yazın oldu olcak.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

katcat

Üye
 36
 7
 1
 16/02/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 21/01/2015,00:44
Çözüldü 
Sayın Demiral,
veritabanının taslak halini ekte gönderdim.bir kaç tane resim de gönderdim dediğiniz üzere.
resimleri kaydedeceğim klasör ise aşağıdaki gibidir..
C:\Users\Emir\Pictures\urunler\

İlginiz için teşekkür ederim.


.rar   productdatabase2003.rar(Dosya Boyutu: 119,13 KB / İndirme Sayısı: 9)



Kullanici Avatari

mehmetdemiral

Uzman
ME.... DE....
 53
 4.915
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 13/11/2018,20:45
Çözüldü 
Bence resimleri o şekilde yapmayın. O zaman ya environ kullanmak zorunda kalacağım -ki öyle yapmazsam tüm kullanıcılarda "Emir" diye bir Users klasörü açmak gerekecek- Environ kullanıp Users klasörünü alacağım, aktif kullanıcıyı öğreneceğim falan falan... O yüzden bu tür işlemleri c:\programadi\pictures altına açmak daha mantıklı olur. Ben de öyle yapacağım zatenImg-grin)


İnadına, ille de Accesstr.net...


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Formdaki Sayıya Göre Tabloda Tekrarlatma Sorunu MURAT42 6 242 05/10/2018, 10:48
Son Yorum: MURAT42
Çözüldü Raporda 2. Sayfa Sorunu nekeba 4 167 02/10/2018, 13:40
Son Yorum: nekeba
Çözüldü Metin Kutusunda Köşeli Parantez Sorunu Oğuz Türkyılmaz 9 212 27/09/2018, 12:53
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Otomatik Kaydetme Ve Pasif Yapma Sorunu hey 5 346 15/09/2018, 09:06
Son Yorum: hey
Çözüldü Veri Çekme Sorunu Allback 5 220 09/09/2018, 12:46
Son Yorum: Allback

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.