Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
17/07/2009 13:49
Konu Sahibi
direnist
Yorumlar
4
Okunma
2329
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

direnist

Destek Ekibi
Kullanici Avatari
Destek
D.... S....
363
05/11/2008
124
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
Dün,23:31
Çözüldü 
Merhaba;
Merak edip denediğim ama yapamadığım bir durum var. Combobox'a verileri yeni bir tablodan yada özellikler roq source'tan manuel değilde VB kodlaması ile niye kayıt yapamıyorum.
Yazdığım Combobox1.AddItem "Ankara"
Combobox1.AddItem "İzmir " kodlamasında ne hata var.
Teşekkür ederim


Cevapla

Bilgisayarcı

Atçalı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
657
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
comco box'ın row source type'ı value list olması lazım.
Açılan kutunun satır kaynağı değer listesi olması lazım da diyebiliriz.
O zaman ekleme add item 'la da olur combobox1.rowsource=combobox1.rowsource &' ;Ankara" ile de olur


Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes


Cevapla

direnist

Destek Ekibi
Kullanici Avatari
Destek
D.... S....
363
05/11/2008
124
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
Dün,23:31
Çözüldü 
Sayın Bilgisayarcı;
Ekteki örnekte sizin dediklerinizi yaptım ama yine başarılı olamadım. Eminim çok basit olan bir detayı kaçırıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.


Ek Dosyalar
.mdb   db1.mdb (Dosya Boyutu: 112 KB / İndirme Sayısı: 27)
Cevapla

Bilgisayarcı

Atçalı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
657
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
combo'nun click özellğine koyduğunuz kodları formun load özelliğine taşıyın.


Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes


Cevapla

direnist

Destek Ekibi
Kullanici Avatari
Destek
D.... S....
363
05/11/2008
124
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
Dün,23:31
Çözüldü 
Teşekkür ederim. Atladığım bu detay sizi bayağı şaşırtmıştır sanırım...Img-grin..bu da yapılırmı gibi...Img-grin


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Yardım : Tablodaki Bir Verinin Combobox İle Secilerek Tutarının Gösterilmesi orba 2 78 18/09/2017, 04:55 orba
Çözüldü Kayıt Silme Hatası burhanb 6 170 08/09/2017, 14:01 burhanb
Çözüldü Formdaki Kaydı Farklı Formda Yeniden Kayıt U.ALTUN 7 330 21/08/2017, 12:04 direnist
Çözüldü Döneme Göre Kayıt Etme haziran4 5 199 17/08/2017, 08:22 haziran4
Çözüldü Kayıt Sayısı metin02 7 254 13/08/2017, 11:05 metin02

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.