Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
17/07/2009 13:49
Konu Sahibi
direnist
Yorumlar
4
Okunma
2422
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

direnist

Uzman
Uzman
DI.... SA....
434
05/11/2008
152
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
Dün,22:53
Çözüldü 
Merhaba;
Merak edip denediğim ama yapamadığım bir durum var. Combobox'a verileri yeni bir tablodan yada özellikler roq source'tan manuel değilde VB kodlaması ile niye kayıt yapamıyorum.
Yazdığım Combobox1.AddItem "Ankara"
Combobox1.AddItem "İzmir " kodlamasında ne hata var.
Teşekkür ederim



Kullanici Avatari

Bilgisayarcı

Atçalı
Aktif Üye
658
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
comco box'ın row source type'ı value list olması lazım.
Açılan kutunun satır kaynağı değer listesi olması lazım da diyebiliriz.
O zaman ekleme add item 'la da olur combobox1.rowsource=combobox1.rowsource &' ;Ankara" ile de olur


Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes



Kullanici Avatari

direnist

Uzman
Uzman
DI.... SA....
434
05/11/2008
152
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
Dün,22:53
Çözüldü 
Sayın Bilgisayarcı;
Ekteki örnekte sizin dediklerinizi yaptım ama yine başarılı olamadım. Eminim çok basit olan bir detayı kaçırıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.


Ek Dosyalar
.mdb   db1.mdb(Dosya Boyutu: 112 KB / İndirme Sayısı: 27)

Kullanici Avatari

Bilgisayarcı

Atçalı
Aktif Üye
658
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
combo'nun click özellğine koyduğunuz kodları formun load özelliğine taşıyın.


Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes



Kullanici Avatari

direnist

Uzman
Uzman
DI.... SA....
434
05/11/2008
152
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
Dün,22:53
Çözüldü 
Teşekkür ederim. Atladığım bu detay sizi bayağı şaşırtmıştır sanırım...Img-grin..bu da yapılırmı gibi...Img-grin




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Mükerrer kayıt engelleme hakkında orkuncan5 10 5.722 10 saat önce okan60
Çözüldü İki Değişkenli Toplu Kayıt Hk. rknbrlz 3 1.187 10/06/2018, 03:22 donepezil
Çözüldü Alt Formda Kayıt Bul İşlemi fascioğlu 14 311 06/06/2018, 17:31 ozanakkaya
Çözüldü Birden Fazla Tabloya Kayıt Yapmak m_demir 9 261 28/05/2018, 01:10 m_demir
Çözüldü Kayıt Numarası sidd 5 160 24/05/2018, 23:15 ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.