Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
14/09/2009 12:39
Konu Sahibi
ancyra
Yorumlar
18
Okunma
8386
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

ancyra

Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
60
01/07/2009
Kayseri
Ofis 2003
16/06/2010,10:59
Çözüldü 
3 farklı comboboxtan seçim yapıp veri çağırmak istiyorum nasıl yapabilirim?
Yani;
3 ayrı combobox sım var. 1.cisinden seçtiğim değere göre 2.ci comboboxtaki seçim değerleri değişecek ve 2.ci comboboxtan seçtiğim değere görede 3. comboboxtaki değerler değişecek ve 3.cü comboboxtanda seçim yaptığımda o değere ait bilgiler gelecek ekrana...
Varsayalım 1. comboboxta hayvan isimleri var(kedi-köpek-maymun-deve-at-aslan-kaplan-vs.), burdan bir hayvan seçiyoruz. 2 comboboxtaki değerler bu seçtiğimiz hayvanın türü olacak(misal kediyi seçtiysek kediyle ilgili türleri gelecek). bu türe görede özellikleri 3.cü comboboxta çıkacak.
nasıl yapabilirim, bir fikri olan varmı???


Cevapla

piyanist

Üye
Kullanici Avatari
Üye
2
0
14/09/2009
0
Ankara
Ofis 2003
14/09/2009,17:29
Çözüldü 
Herkese kolay gelsin bende merak edıyorum


piyanist, 14-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
istediğiniz gibi düzenledim. sitede buna benzer birçok örnek var.


Ek Dosyalar
.rar   combobox.rar (Dosya Boyutu: 14,19 KB / İndirme Sayısı: 155)
İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
30/09/2017,01:57
Çözüldü 
Sevgili moderatör arkadaşım. Çok güzel kurgulanmış bir örnek. Eline sağlık.


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

maytas

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
545
21/12/2008
173
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
16/10/2017,12:01
Çözüldü 
Merhaba.
Örnek gerçekten güzel, ama Access olarak.
Burası VB bölümü, dolayısıyla soru belki VB ile ilgilidir.
Yine de soruyu soranı beklemek lazım.
Eğer Access olarak sormuş ise yanlış bölüme sormuş, yani ilgili bölüme taşınması uygun olur.


Mesajlarımızı Türkçe yazım kurallarına uygun yazalım.
Emeğe saygı gösterelim, bir teşekkürü çok görmeyelim.
resim
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
30/09/2017,01:57
Çözüldü 
Img-grin) Hiç dikkat etmemişiz valla. Ama soruyu soran ancyra'nın genel olarak sorularına bakınca VB konularıyla daha ilgili olduğu görülüyor. Sanırım bu da Vb ile yapılmalıydıImg-grin


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Combobox data environment bağlantı alemci 4 1.613 24/05/2016, 18:54 atoz112
Çözüldü Combobox taki veriyi seçince textbox ları otomatik doldurma hyavuz 9 4.765 06/01/2014, 12:27 mcmaho
Çözüldü Tek Buton Üzerinden veri tabanındaki iki tabloya veri kaydetmeyi yapamadım. oztuncla 9 4.074 01/06/2013, 02:33 drummers
Çözüldü Sqlden 2 ayrı tabloya veri çekme .neshe 4 2.128 13/04/2013, 02:42 .neshe
Çözüldü 3. Kritere göre sorgulama sedat76 3 2.260 21/02/2013, 09:33 sedat76

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.