Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
14/09/2009 12:39
Konu Sahibi
ancyra
Yorumlar
18
Okunma
9144
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

ancyra

Aktivasyon Bekleyen
 37
 60
 27
 01/07/2009
 Kayseri
 
 Ofis 2003
 16/06/2010,10:59
Çözüldü 
3 farklı comboboxtan seçim yapıp veri çağırmak istiyorum nasıl yapabilirim?
Yani;
3 ayrı combobox sım var. 1.cisinden seçtiğim değere göre 2.ci comboboxtaki seçim değerleri değişecek ve 2.ci comboboxtan seçtiğim değere görede 3. comboboxtaki değerler değişecek ve 3.cü comboboxtanda seçim yaptığımda o değere ait bilgiler gelecek ekrana...
Varsayalım 1. comboboxta hayvan isimleri var(kedi-köpek-maymun-deve-at-aslan-kaplan-vs.), burdan bir hayvan seçiyoruz. 2 comboboxtaki değerler bu seçtiğimiz hayvanın türü olacak(misal kediyi seçtiysek kediyle ilgili türleri gelecek). bu türe görede özellikleri 3.cü comboboxta çıkacak.
nasıl yapabilirim, bir fikri olan varmı???



Kullanici Avatari

piyanist

Üye
 52
 2
 0
 14/09/2009
0
 Ankara
 
 Ofis 2003
 14/09/2009,17:29
Çözüldü 
Herkese kolay gelsin bende merak edıyorum


piyanist, 14-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Nurullah_Serdar

Aktif Üye
 37
 568
 21
 22/11/2008
189
 Giresun
 
 Ofis 2007
 09/10/2018,12:51
Çözüldü 
istediğiniz gibi düzenledim. sitede buna benzer birçok örnek var.


İyiki Varsın Access Img-grin

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

Uzman
ME.... DE....
 53
 4.914
 219
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 15/12/2018,08:54
Çözüldü 
Sevgili moderatör arkadaşım. Çok güzel kurgulanmış bir örnek. Eline sağlık.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

maytas

Onursal Üye
 53
 538
 21
 21/12/2008
178
 Bursa
 
 Ofis 2010 32 Bit
 28/07/2018,14:42
Çözüldü 
Merhaba.
Örnek gerçekten güzel, ama Access olarak.
Burası VB bölümü, dolayısıyla soru belki VB ile ilgilidir.
Yine de soruyu soranı beklemek lazım.
Eğer Access olarak sormuş ise yanlış bölüme sormuş, yani ilgili bölüme taşınması uygun olur.


Mesajlarımızı Türkçe yazım kurallarına uygun yazalım.
Emeğe saygı gösterelim, bir teşekkürü çok görmeyelim.
[Resim: 3l7gq.gif]

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

Uzman
ME.... DE....
 53
 4.914
 219
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 15/12/2018,08:54
Çözüldü 
Img-grin) Hiç dikkat etmemişiz valla. Ama soruyu soran ancyra'nın genel olarak sorularına bakınca VB konularıyla daha ilgili olduğu görülüyor. Sanırım bu da Vb ile yapılmalıydıImg-grin


İnadına, ille de Accesstr.net...


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Combobox data environment bağlantı alemci 4 1.899 24/05/2016, 18:54
Son Yorum: atoz112
Çözüldü Combobox taki veriyi seçince textbox ları otomatik doldurma hyavuz 9 5.387 06/01/2014, 12:27
Son Yorum: mcmaho
Çözüldü Tek Buton Üzerinden veri tabanındaki iki tabloya veri kaydetmeyi yapamadım. oztuncla 9 4.471 01/06/2013, 02:33
Son Yorum: drummers
Çözüldü Sqlden 2 ayrı tabloya veri çekme .neshe 4 2.310 13/04/2013, 02:42
Son Yorum: .neshe
Çözüldü 3. Kritere göre sorgulama sedat76 3 2.440 21/02/2013, 09:33
Son Yorum: sedat76

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.