Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
16/09/2010 19:38
Konu Sahibi
farkli88
Yorumlar
8
Okunma
4436
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

farkli88

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
190
10/05/2010
10
Ankara
Ofis 2007
09/09/2016,13:13
Çözüldü 
Merhabalar, eski bir dost yardım istiyor gene, belki sizler için çok basit ama ufak bir sorum var; 2 tarih arasındaki gün sayısını hesaplayıp ordan tabloya nasıl kaydederim? Sitedeki örneklerde form üzerinde, fark hücresinde 2 ayrı tarih hücresinin gün farkını alıp yapabiliyorum ama bunu tabloya kaydedemedim. basit bir örnek yaparak ekledim. Yardımınız için şimdiden teşekkürler.


Ek Dosyalar
.mdb   vt1.mdb (Dosya Boyutu: 152 KB / İndirme Sayısı: 23)
farkli88, 10-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.882
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,14:32
Çözüldü 
Hesaplanabilir alanların tabloya kaydedilmesi veritabanının gereksiz yere şişmesine neden olur. Zaten form, sorgu ve raporda hesaplamayı yapıp görüntüleyebilirsiniz.

Mutlaka tabloya kaydedilmeli diyorsanız ekteki örneği inceleyiniz.


Ek Dosyalar
.rar   vt1_sled.rar (Dosya Boyutu: 14,55 KB / İndirme Sayısı: 52)
Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.092
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
20/10/2017,09:01
Çözüldü 
Bir buton ekleyin. Butonun Tıklanma olayı koduna aşağıdakileri yazın:

Visual Basic Code
fark = DateDiff("d", gelistarihi, gidistarihi)


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

farkli88

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
190
10/05/2010
10
Ankara
Ofis 2007
09/09/2016,13:13
Çözüldü 
İlginize çok teşekkür ederim. Konu kapanmıştır.


farkli88, 10-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

farkli88

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
190
10/05/2010
10
Ankara
Ofis 2007
09/09/2016,13:13
Çözüldü 
Kusura bakmayın ama galiba siz haklısınız, ekte yaptığım programı gönderiyorum. Görev takip programında "görev emri" ve "diğer görev emri" girişi formunda gerçekleşen süreyi bulup bunu hem formda hemde raporda nasıl gösterebilirim? "Bölge-Kamptan Ayrılış" süresinden "Hareket Tarihini" çıkartarak bulmam lazım. Yardımınız için tekrar teşekkürler.


Ek Dosyalar
.rar   GOREV TAKİP.rar (Dosya Boyutu: 536,22 KB / İndirme Sayısı: 23)
farkli88, 10-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.092
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
20/10/2017,09:01
Çözüldü 
Yukarıda vermiş olduğum kodu "Gerçekleşen Görev Süresi" alanına yazdım normal çalıştı. Son durumu aşağıdaki gibi oldu:

Visual Basic Code
=DateDiff("d";[bolgekamptanayrılıstarihi];[harekettarihi])+1


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü İf İçinde İki Tarih Veya Saat Arası Sorgusu Kullanılabilirmi burhanb 4 172 25/09/2017, 08:23 burhanb
Çözüldü Hesaplama Hk. serkan1985 5 188 22/09/2017, 21:58 biberli33
Çözüldü Farklı Tablolar Arası Tarih Kriterli İşlemler ALTANs 3 316 25/07/2017, 16:08 ALTANs
Çözüldü Excelden Alınan Tarih Ve Sayı Verisinin Düzeltilmesi kadirdursun 3 310 23/07/2017, 21:38 kadirdursun
Çözüldü Kayıt Tarihini Farklı Gününe Göre Artı Tarih Getirme U.ALTUN 4 367 10/07/2017, 11:59 U.ALTUN

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.