Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
15/12/2009 01:50
Konu Sahibi
zetyu
Yorumlar
7
Okunma
3585
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

zetyu

Aktif Üye
 46
 136
 40
 12/03/2009
0
 Belirtilmemiş
 
 Ofis XP
 24/11/2018,14:31
Çözüldü 
harcama ve gelen adında 2 tane tablom var ve bunlardan oluşmuş sorgum.
formda aynı sayfa içinde aylık toplamları görmek için ne yapmalıyım.

Benım sorunum aynı sayfada bir yıl içinde harcama ve gelenlerin ay,ay toplamını görmek .ekte örnek var ...

Nasıl yapacagım konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılarımla


zetyu, 11-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Hayri16

Aktif Üye
 58
 1.010
 56
 12/11/2009
294
 Bursa
 
 Ofis 2007
 10/04/2018,10:30
Çözüldü 
Sayın zetyu;
Programınıza şöyle bir göz attım. Buradan öğrendiğim kadarıyla bazı hususlarda sizin ve ustaların affına sığınarak birkaç notum olacak.
1- T_GELEN tablosunda paralar için kullandığınız değişken isimleri sorun çıkarabilir. (ytl gelen, $ gelen) aralarında boşluk var.
2- Toplam almak istediğiniz alan hangisi? Örneğin o ayda gelen ytl mi? Euro mu? Dolar mı? veya hepsini ytl ye çevirip öyle mi toplam almak?
3- Kriter olarak kullandığınız "YIL" açılan kutusu değerlerini bir tablodan alırsa daha iyi olur diye düşünüyorum. T_YILLAR diye bir tablo mesela.
Bundan sonrasına benim de aklım ermez. Size kolaylıklar diliyorum.
Not : Aşağıda Sayın Mehmet Demiral'ın bu konuda fikir sağlayacak makalesi var.
Sql'e Giriş


Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

accessman

Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 2.367
 561
 31/10/2008
425
 Denizli
 
 Ofis 2003
 20/09/2016,00:20
Çözüldü 
zannedersem böyle bir şeye ihtiyacınız var
form1 e bakın
istediğiniz gibi uyarlayabilirsiniz


@benbendedeilem

Kullanici Avatari

zetyu

Aktif Üye
 46
 136
 40
 12/03/2009
0
 Belirtilmemiş
 
 Ofis XP
 24/11/2018,14:31
Çözüldü 
mağlasef ölümcül hataları bilmeden 3 yıl önce bir Access kitabını okuyarak yapmıştım ve bu nedenle alan isimlerinde hatalarım fazlasıyla var.Ama tum işlerimi bu programdam yapıyorum ve binlerce kaydım var.değiştirme ihtimalim neredeyese mumkun değil.

Benim asıl sorunum aynı form yada raporda hem harcamaları hem gelenleri görmek.
liste kutusunda sorgu oluşturarak denedim sizin verdiğiniz örnekte oldugu gibi ama orda ise.Aynı satırda o ayın eksi mi artı mı olduğunu göremiyorum. Bir metin kutusu daha ekliyerek; o ay kar mı zararmı görmek istıyorum.

Aslında verdiğim örnekte ne yapmak istediğimi anlatmak için verdim.Çünkü nereden başlayacağımı bilmiyorum.Acaba 2 tabloyu bir sorguda çalıştırsam..Ama o zamanda tarihler aynı satırda olmuyor....Sadece mantıgı anlatmak istedim.Nereden başlayacağımı bende bilmiyorum.


zetyu, 11-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Seruz

Uzman
SE.... UZ....
 47
 1.564
 7
 30/10/2008
814
 Tekirdağ
 BT Şefi
 Ofis XP
 Dün,19:58
Çözüldü 
Buyrun örnek ektedir.

İlgili tablolardaki ilgili alanları önce birleştirme sorgusu ile alıp,
ondan sonra o sorgu üzerinden istediğinizi yapılıyor.

Birleştirme sorgularının yapısı kısaca şöyle:

Kod:
select alan1, alan2 from tablo1
union all
select alan1, alan2 from tablo2
union all
select alan1, alan2 from tablo3

Birleştirme sorgusunun basit bir kaç kuralı var.
* Kullandığınız sorgulardaki alan sayıları aynı olmak zorunda.
Birinde 3 alan, diğerinde 4 alan olursa olmaz. Gerekirse, 0 veya boşluk gibi alan ekleyerek eşitleyebilirsiniz.
* Aynı sıradaki alanların tipleride aynı olmak zorunda. Birisi sayı diğeri metin olamaz.
* Sorgulardaki alan isimleri aynı olmak zorunda değil, ilk sorgudaki alan isimleri birleştirme sorgusunun alan isimleri olarak kabul edilir.


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs

Kullanici Avatari

zetyu

Aktif Üye
 46
 136
 40
 12/03/2009
0
 Belirtilmemiş
 
 Ofis XP
 24/11/2018,14:31
Çözüldü 
Evet sorumun cevabı buydu.

Ayrıca
Yil: Year([Har_tarihi]) burada yıl kısmını 09.2009 olarak nasıl yapabilirim.



Hocam çok teşekkür ederim,Bilgilerinizi bizlerle paylaştıgınız için.Uzun süreden beri nasıl yaparım diye kafamın bir köşesini meşgul ediyordu.alt formlardan raporlara kadar bildiğim kadarıyla denedim.Ama siz yardım etmeseydiniz.Oldukça uzun bir süre bunu yapamazdım.Benim için önemliydi:Ellerinize sağlık,


zetyu, 11-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Formumu Almak İstediğim Sonuca Göre Nasıl Tasarlamalıyım. Oğuz Türkyılmaz 4 165 25/11/2018, 21:21
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Toplamları Almak ORHAN ALKAN 5 101 23/11/2018, 23:52
Son Yorum: ORHAN ALKAN
Çözüldü Bir Veri Kutusunun Değerini, Başka Bir Veri Kutusuna Bağımlı Yapabilir Miyim ? A_day 10 196 18/11/2018, 22:24
Son Yorum: A_day
Çözüldü From Arayüzündeki Kayıtlar Bir Önceki Kayıttan Farklı İse Metin Kutusu Rengi Değişsin burhanb 11 359 16/11/2018, 08:20
Son Yorum: burhanb
Çözüldü Yukarı Kayan Yazıda Sorgudan Süz İşlemi Yapmak zetyu 2 119 15/11/2018, 17:56
Son Yorum: zetyu

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.