2 farklı sorgudan aynı forma veri toplamı almak
Tarih
15/12/2009 01:50
Konu Sahibi
zetyu
Yorumlar
7
Okunma
3100
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
zetyu
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
132
12/03/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis XP
Bugün,00:21
Çözüldü 
harcama ve gelen adında 2 tane tablom var ve bunlardan oluşmuş sorgum.
formda aynı sayfa içinde aylık toplamları görmek için ne yapmalıyım.

Benım sorunum aynı sayfada bir yıl içinde harcama ve gelenlerin ay,ay toplamını görmek .ekte örnek var ...

Nasıl yapacagım konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılarımla


Ek Dosyalar
.rar   aynı satırda.rar (Dosya Boyutu: 125,96 KB / İndirme Sayısı: 15)
zetyu, 11-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Hayri16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
294
Bursa
Ofis 2007
22/12/2015,15:41
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın zetyu;
Programınıza şöyle bir göz attım. Buradan öğrendiğim kadarıyla bazı hususlarda sizin ve ustaların affına sığınarak birkaç notum olacak.
1- T_GELEN tablosunda paralar için kullandığınız değişken isimleri sorun çıkarabilir. (ytl gelen, $ gelen) aralarında boşluk var.
2- Toplam almak istediğiniz alan hangisi? Örneğin o ayda gelen ytl mi? Euro mu? Dolar mı? veya hepsini ytl ye çevirip öyle mi toplam almak?
3- Kriter olarak kullandığınız "YIL" açılan kutusu değerlerini bir tablodan alırsa daha iyi olur diye düşünüyorum. T_YILLAR diye bir tablo mesela.
Bundan sonrasına benim de aklım ermez. Size kolaylıklar diliyorum.
Not : Aşağıda Sayın Mehmet Demiral'ın bu konuda fikir sağlayacak makalesi var.
Sql'e Giriş
Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
zannedersem böyle bir şeye ihtiyacınız var
form1 e bakın
istediğiniz gibi uyarlayabilirsiniz


Ek Dosyalar
.rar   vt1-verial-acc.rar (Dosya Boyutu: 16,51 KB / İndirme Sayısı: 61)
@benbendedeilem
Cevapla

zetyu
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
132
12/03/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis XP
Bugün,00:21
Çözüldü 
Sponsor Reklam
mağlasef ölümcül hataları bilmeden 3 yıl önce bir Access kitabını okuyarak yapmıştım ve bu nedenle alan isimlerinde hatalarım fazlasıyla var.Ama tum işlerimi bu programdam yapıyorum ve binlerce kaydım var.değiştirme ihtimalim neredeyese mumkun değil.

Benim asıl sorunum aynı form yada raporda hem harcamaları hem gelenleri görmek.
liste kutusunda sorgu oluşturarak denedim sizin verdiğiniz örnekte oldugu gibi ama orda ise.Aynı satırda o ayın eksi mi artı mı olduğunu göremiyorum. Bir metin kutusu daha ekliyerek; o ay kar mı zararmı görmek istıyorum.

Aslında verdiğim örnekte ne yapmak istediğimi anlatmak için verdim.Çünkü nereden başlayacağımı bilmiyorum.Acaba 2 tabloyu bir sorguda çalıştırsam..Ama o zamanda tarihler aynı satırda olmuyor....Sadece mantıgı anlatmak istedim.Nereden başlayacağımı bende bilmiyorum.
zetyu, 11-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.550
7
30/10/2008
814
Tekirdağ
Ofis XP
11/05/2017,16:26
Çözüldü 
Buyrun örnek ektedir.

İlgili tablolardaki ilgili alanları önce birleştirme sorgusu ile alıp,
ondan sonra o sorgu üzerinden istediğinizi yapılıyor.

Birleştirme sorgularının yapısı kısaca şöyle:

Kod:
select alan1, alan2 from tablo1
union all
select alan1, alan2 from tablo2
union all
select alan1, alan2 from tablo3

Birleştirme sorgusunun basit bir kaç kuralı var.
* Kullandığınız sorgulardaki alan sayıları aynı olmak zorunda.
Birinde 3 alan, diğerinde 4 alan olursa olmaz. Gerekirse, 0 veya boşluk gibi alan ekleyerek eşitleyebilirsiniz.
* Aynı sıradaki alanların tipleride aynı olmak zorunda. Birisi sayı diğeri metin olamaz.
* Sorgulardaki alan isimleri aynı olmak zorunda değil, ilk sorgudaki alan isimleri birleştirme sorgusunun alan isimleri olarak kabul edilir.


Ek Dosyalar
.rar   Gelen_Harcanan_Seruz.rar (Dosya Boyutu: 17,4 KB / İndirme Sayısı: 57)
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

zetyu
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
132
12/03/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis XP
Bugün,00:21
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Evet sorumun cevabı buydu.

Ayrıca
Yil: Year([Har_tarihi]) burada yıl kısmını 09.2009 olarak nasıl yapabilirim.



Hocam çok teşekkür ederim,Bilgilerinizi bizlerle paylaştıgınız için.Uzun süreden beri nasıl yaparım diye kafamın bir köşesini meşgul ediyordu.alt formlardan raporlara kadar bildiğim kadarıyla denedim.Ama siz yardım etmeseydiniz.Oldukça uzun bir süre bunu yapamazdım.Benim için önemliydi:Ellerinize sağlık,
zetyu, 11-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Listede Ve Raporda Ara Toplamı Almak. m_demir 12 169 26/05/2017, 14:33 m_demir
  Kasa Devir Yaptırmada En Son Çalışılan Kasa Adını Forma Yazdırma haziran4 3 105 13/05/2017, 12:28 atoz112
  Liste Kutusundan Çoklu Seçim Yaparak Alt Forma Aktarma sadikkavakli 3 105 25/04/2017, 08:01 sadikkavakli
  Access Formda Rastgele (random) Resimlerin Aynı Olmamasını Nasıl Sağlarız? mehami 5 234 15/04/2017, 09:25 ozanakkaya
  Farklı Tablodaki Satırların Idsi İle Yeni Tabloda Veri Nasıl Oluşturabilirim? uralcoder 5 299 14/03/2017, 16:09 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status