AccessTr.neT

Tam Versiyon: Accesste veri alış verişi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhabalar;

Benim sorunum Access de bulunan tabloları tek tuşla yeni bir veri tabanı oluşturarak oraya kopyalamak ve yine bir tuşla başka bir veritabanındaki verileride asıl veritabanındaki tablolara eklemek.
Burdaki amaç bir pc de hazırlanan tablodaki verileri başka bir pc de bulunan aynı programdaki tablolara eklemek. Bu mükkünmüdür. Geçmişte benzer bir örnek görmüştüm. Ancak ne arşivimde nede forumlarda bulamadım.

Şimdiden teşekkür ederim.İYİ ÇALIŞMLAR!
Birşey sormak istiyorum bu pc ler ağ üzerinde
görüşüyor herhalde, tablo atmak istediğinize göre.
Neden data yı split edip paylaşmıyorsunuz ?

(Bildiğiniz gibi split işlemi tablolarınızı ayrı bir mdb
olarak düzenler , arayüz ve kopyaları bağlı
tablo ile bu mdb üzerinde çalışabilirler)
Hayır Hocam. Veriler disket ve ya cd ortamında transfer edilecek. Yani ilçede biz verileri gireceğiz disket veya cd ile il merkezine yollayıp oradan mevcut olan programa eklenecek.
Sayın sistem93;
İstediğiniz şekilde bağlı tablolarla çalışma şeklinde olabilir diye düşünüyorum. Bunun için Veritabanını bölme konusunu araştırın derim. Saygılar.
Sayın Hayri16!
ilginize teşekkür ederim. Daha önce Bağlı tablolar ile bir çalışma yaptım. Ancak yaptığım program birçok bilgisayarda kullanıldı ve kullanıcılar bilmeden veritabanının konumunu değiştirdiler bu sebeple veri tabanı ile bağlantı sorunu yaşadım. Burda ise yapmak isteğidim mevcut tablolar ile istenilen kriterlere göre tablo yapma sorgusu ile yaptığım tabloların Excel gibi dışarıya yeni bir Access veri tabanı oluşturarak onun içerisine çıkartması. Dışarı verilen bu tabloların cd ortamında başka bir pc de bulunan Access ile yapılan aynı programdaki tablolara eklenmesi. Yani excele veri aktarma ve excelden veri alma gibi.
Madem ikna edemiyoruz kodu verelim Img-grin

SELECT ANATABLO.* INTO AKTARILANTABLO IN 'C:\transfer.mdb'
FROM ANATABLO;

ANATABLO = İlk mdb deki tablo adı
AKTARILANTABLO = Aktaracağımız tablonun dış mdb de alacağı ad
IN "" = dış mdb nin path ve adı

Kolay gelsin
Sayfalar: 1 2