AccessTr.neT

Tam Versiyon: Forma Girilen Veriyi İkinci Bir Tabloya Yazdırma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selam,
Ufak bir projem var iş yerinde kullanmak için. Verdiğimiz bilgisayarların geçmişini görmem gerekiyor. Projeyi ekteki şekline getirebildim. frm_bilgisayarcikis formunda yaptığım değişiklikler tbl_bilgisayarcikis tablosuna yazılıyor. Fakat değişiklik yapınca tablodaki veri de değişiyor. Bir bilgisayar bir çok kişiye el  değiştirebiliyor ya da ambara gideibliyor. Bunların geçmişini tarihi ile tutmak istiyorum. Bunun için tbl_gecmis diye bir tablo oluşturdum. Bu tabloya frm_bilgisayarcikis formundaki verilerin aynı anda girmesini istiyorum. Ama yapamadım bir türlü. Daha sonra yapabilirsem frm_gecmis diye bir form oluşturup id olarak değilde isim olarak formdan görmek istiyorum. Ya da frm_bilgisayarlar, frm_kisiler formlarının altına alt form olarak yaparak da görebilirim.  frm_bilgisayarlar formunun altına düğme ekleyeyim dedim kaydet gibi onu tıkladığımda diğer tabloya da yazsın diye ama beceremedim bir türlü. Nasıl çözebilirim. Farklı önerileriniz var mıdır ? Belki kurudğum yapı yanlıştır ondan da emin değilim. Yaptığım çalışmada tbl_bilgisayardetay diye bir tablo var. Onu fazlalık olduğunu düşündüm ilişkilendirmeden kaldırdım ama tam karar veremediğim için silmedim. Ona takılmayın. Teşekkürler şimdiden.
Selam tekrar,
Sonunda bir komut buldum. Birisini işine yarayabilir. Aşağıdaki komutu girdim bir de düğmeye kaydet özelliği ekleyince iki tabloya da veriyi yazıyor.


Private Sub Komut18_Click()

Dim sql, sql1 As String
sql = "INSERT INTO tbl_gecmis(IDCikis, IDBilgisayar, IDKisi, IDPersonel, Tarih) values ('" & IDCikis & "', '" & IDBilgisayar & "' , '" & IDKisi & "', '" & IDPersonel & "' ,'" & Tarih & "')"
CurrentDb.Execute sql

End Sub