AccessTr.neT

Tam Versiyon: Formdaki açılır kutu vasıtasıyla girilen değer neden 1, 2, 3 olarak numaralandırılır?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Değerli üstadlarım kolay gelsin,

Çalıştığım tekstil fabrikasında günlük işlenen hammadde, her kısmın ürettiği, işlediği ürünleri görüp karşılaştırma, haftalık raporlama gibi seçenekleri olan bir yazılım geliştiriyorum Access üzerinde. Fakat çok garip bir yerde takıldım desem yeridir.

Sorun da şu:

Forma bir açılan kutu koydum ve değerleri .Personel bilgileri tablosundan almasını işaretledim. Ayrıca seçtiğim değeri de Pastal tablosunda sorumlu personel kısmına kaydetmesini istedim.

Velhasıl,
Formdan veri girdiğimde tabloya ya da tarih aralıgı sorgusuna baktığım zaman girilen isimler yerine numaralandırılmış değerler görünüyor. Bu da Raporda sorun çıkartıyor. Raporda isim yazması gerekirken 1-2-3-4-5 gibi numaralandırılmış değerler çıkıyor.

Yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca bittiği zaman buradan da yayınlayacağım nasip olursa Kasa Takip v.1'de olduğu gibi.

Kolay Gelsin.
istediginiz bumu
toprağım eline sağLık. Evet bu. Fakat bunu Nasıl Yaptın? Daha Sonralarda yine böyle bir problemle karşılaşırsam örnekten değil de kafadan halledeyim sorunumu. Bilgilendirirsen sevinirim.

Teşekkür ederim.
Sayın hacktivistt;
Çünkü açılan kutuda ilişkili alanınız kimlik alanı ve kimlik alanıda otomatik tamsayı olduğuı için kaydederken rakam olarak kaydediyor.
Ancak pastal kısmında personel kısmı metin olarak tanımlamışsınız... Yapmak istediğinize uygun olarak... Ancak ben o alanı sayı yaptım. Sayı kayıt etmeye de devam ediyor sorguda ilişki ile personel adı soyadını ekledim ve raporda adı soyadı alanının görülmesini sağladım.
Combobox ve Listbox uygulamalarında lütfen ilişkili sütun ayarını dikkatlice yapınız.
İstediğiniz ektedir. Kolay gelsin.
Teşekkür Ederim. CeloyCe Hocamın yaptığı örnekteki sorumlu personel bölümü için uyguladığı yöntem nedir onu merak ediyorum? Çünkü diğer Malzeme Cinsi bölümüne de kendim uygulamak istiyorum o sebeple.
(31/08/2010, 15:32)hacktivistt yazdı: [ -> ]Teşekkür Ederim. CeloyCe Hocamın yaptığı örnekteki sorumlu personel bölümü için uyguladığı yöntem nedir onu merak ediyorum? Çünkü diğer Malzeme Cinsi bölümüne de kendim uygulamak istiyorum o sebeple.

aslında birşey yapmadım,
resim 1'deki gibi sorgusunu teke yani sadece adı ve soyadını bıraktım
Resim 2'deki gibi ise sutun sayısını 1 ve sütün genişliğini tek yaptım bu kadar Img-grin
Sayfalar: 1 2