AccessTr.neT

Tam Versiyon: Access formundan SQL parametresine değer atama
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Ekteki dosyada SEC_ISEMIRLERI tablosundaki MIKTAR2 alanını TPL2 sorgusunu kullanarak update etmek istiyorum. TPL2 sorgusunu HEADER formundaki DAĞITILACAK_PLAKALAR sekmesindeki DAĞIT(Command51) düğmesine atadım. yalnız DAĞITILICAK_PLAKALAR sekmesindeki MIKTAR alanındaki değeri, TPL2 sorgusundaki PLAKA parametresine değer olarak atamak istiyorum. Bunu nasıl yapabileceğim konusunda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Murat
Siz parametre olarak Miktarı nasıl kullanmak istiyorsunuz? Yani Miktar + XX veya farklı bir işlem varmı yoksa direkt miktar hanesi önceki değeremi eklenecek?
(26/08/2010, 17:41)mtoptas yazdı: [ -> ]Ekteki dosyada SEC_ISEMIRLERI tablosundaki MIKTAR2 alanını TPL2 sorgusunu kullanarak update etmek istiyorum. TPL2 sorgusunu HEADER formundaki DAĞITILACAK_PLAKALAR sekmesindeki DAĞIT(Command51) düğmesine atadım. yalnız DAĞITILICAK_PLAKALAR sekmesindeki MIKTAR alanındaki değeri, TPL2 sorgusundaki PLAKA parametresine değer olarak atamak istiyorum. Bunu nasıl yapabileceğim konusunda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Murat

TP2 adlı sorguyu bu şekilde değiştiriniz..:

Kod:
UPDATE SEC_ISEMIRLERI
           SET
MIKTAR2 =[MIKTAR]*[Forms]![HEADER]![DAGITILACAK].[Form]![MIKTAR]/4
, SEC_ISEMIRLERI.NESTING = -1
WHERE (((SEC_ISEMIRLERI.SECILMIS_MI)=-1))


Bu şekilde hesaplamada kullandığınız değerini formdan alırsınız..
yardımınız için teşekkür ederim.
Bir sorum daha olacak ,
yukarıdaki sorguyu aşağıdaki şekile getirmek istediğimde hata veriyor.( "4" yerine bir başka Sql sorgusu ile toplam koymaya çalışıyorum.)

Bu sorunu nasıl aşabilirim.

UPDATE SEC_ISEMIRLERI AS a SET a.MIKTAR2 = [a.MIKTAR]*Forms!HEADER!DAGITILACAK.Form!MIKTAR/ ((select sum(B.MIKTAR) TOPLAMM FROM SEC_ISEMIRLERI AS B ))


, a.NESTING = -1
WHERE (((a.SECILMIS_MI)=-1));
"Miktar/Toplam Miktar*Formdaki değer " haline getirmeye çalışıyorum aslında. Toplam miktarı hesaplatmak için de ikinci bir Sql sorgusu "((select sum(B.MIKTAR) TOPLAMM FROM SEC_ISEMIRLERI AS B ))" ile
toplam almaya çalışıyorum ama hata veriyor.
Kod:
UPDATE SEC_ISEMIRLERI
           SET
MIKTAR2 =[MIKTAR]*[Forms]![HEADER]![DAGITILACAK].[Form]![MIKTAR]/
                  Dsum("MIKTAR","SEC_ISEMIRLERI")
, SEC_ISEMIRLERI.NESTING = -1
WHERE (((SEC_ISEMIRLERI.SECILMIS_MI)=-1))


Merhaba..

Bu sorguyu deneyiniz..
Sayfalar: 1 2