AccessTr.neT

Tam Versiyon: Satış ve Müşteri İlişkisi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhabalar,

Forumunuzda yeniyim ve Access de bazı sorunlarım oluyor. Acaba yardımcı olabilir misiniz?
Ekte basit bir database yer almakta. Sorunum şu:

Müşteri geldiğinde kaydını alacağım. Müşteri numarası örneğin 5 olacak ve su satışı yaptıktan sonra satış kaydını da gireceğim. Müşteri bir daha geldiğinde tekrar o müşteriye yapılan daha önceki satışı göreceğim (subform).

Müşteri numarasını ve satış numarasını otomatik vermesini istiyorum ancak relationlarda ve subform yarattığımda hep bir sorun çıkıyor. Bu sorunu nasıl aşacağımı bilemedim. Buradaki yazılanları da okudum anca bir türlü çözemedim. Bunları yapabilirsem günlük haftalık ve aylık müşteri ve satış raporları çıkarmak istiyorum.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
Örneğinizi inceledim, sayı olan müşteri no alanını otomatik sayı olarak değiştirdim, örneğinizde sitede sürekli belirttiğimiz hatalar dışında herhangi bir hata yok.

Alıntı:ancak relationlarda ve subform yarattığımda hep bir sorun çıkıyor

Nasıl bir sorun ile karşılaştığınızı belirtebilir misiniz?
cevap için teşekkürler. Sorun şu: müşteri kaydını yaratıyorum mesela müşteri su aldı subformda satışlara ekliyorum ancak bazen kontrol etmek istediğimde verileri sildikten sonra autonumber ın bir sonraki kayıtlarda kaldığı yerden devam ettiğini görüyorum. Tablolar arsındaki relation ı kaldırmama rağmen bu sorun devam ediyor. Bundan dolayı da formu tamamlayamadım. Tam istediğim gibi olmadı bir türlü.
Sn ISIS_ veriyi silsenizde otomatik sayı kaldığı yerden devam eder normal bir durum. Bunun için kendiniz ayrı bir alan oluşturup el ile sıra numarası girmeli veya bir önceki kayıta göre 1 arttırmasını sağlamalısınız. Forumda bu konuda örnek olacak.

Aşağıdaki linki inceleyiniz. Saygılar.

https://accesstr.net/attachment.php?aid=1438