AccessTr.neT

Tam Versiyon: Fa.res-Bar Projesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Değerli arkadaşlar sayın üstadlar,
Daha önce yine sayın hocalarımızın katkıları ile sitemize eklemiş olduğum FA.RES-BAR projesinde Sitemiz uzmanlarından Sayın Atoz112 nin değerli yorum ve yol göstermesiyle birlikte ve yine yardımlarıyla projede önemli sayılacak
değişiklikler yaptık.Ancak projeye 3. şahıs gözüyle baktığımda aşağıda sıraladığım eksiklik ve aksaklıklar bulunmaktadır. Bu husuda ekli proje üzerinde gerekli yardım ve katkılarınızı bekliyor saygılarımı sunuyorum.
1-Sistemin açılış tarihi doğal olarak Otomatik tarih olmasını gerektiriyor,
amaç her masa açılışında tarih girme zorunluluğunu ortadan kaldırmak.
Ancak Otomatik tarih olması Masa No 0 iken bile tbl_masabilgilerine Tarih
kaydı attığı gibi menüden seçim yaparak 0 masaya veri girişi
yapmakta mümkün hale geliyor,bu durumun ne kadar doğru olduğunu sizin takdirinize
bırakıyorum.
Olması Gereken:
Her ne olursa olsun Masa No 0 iken gerek tarih gerekse veri girişinin
yapılmaması.
2-Günlük Kasa formunda  açılış tarihine ek olarak kapanış tarihi eklenmesi
veya devir olayının eklenmesi gerektiği kanısındayım,
Neden derseniz.
Bir gün önceki hasılatın (gelir) bir sonraki güne taşımaması için,
Olması Gereken:İki seçenek olduğu kanısındayım bunlardan ilki ve mantığa en yakon olanı kasaya
devreden alanlarının eklenmesi ,
Örneğin: Giriş tarihi=12.06.2014 Nakit Toplamı=100,Kredikartı=50.
ve 13.06.2014 tarihinde sistemi açtığımızda Devreden olarak yer alması,
ve günkü gelirin alt toplamına eklemesi.
  İkincisi ise sisteme açılış ve kapanış tarihlerinin eklenerek hesap işleminin buna göre yapılması,
3-Menüden masayı seçtik ve siparişleri girdik Örnek :meyvetabağı miktar 1 dedik,
ve  Urunadı ile Miktarı alanlarına tıklayarak ( - ),( + ) ekle çıkar işlemini yaptığımıza göre.
Buradaki sıkıntıda
Yine Örnek olarak : Meyve Tabağını fişe aktardığımıza göre fişde var olan ürünün
Menüden fişe ikinci kez aktarılması mükerer kayıt işleminden
başka bir işlem olmadığı kanısındayım,ve bu olaynın ortadan kaldırılması gerektiği düşüncesindeyim.

Saygılarımla.
Site Kuralları gereği bu şekilde konu açılması yasak olduğu için Konu (bu seferlik) özel üye bölümüne taşınmıştır.

Mümkünse herkes bir maddeye cevap yazsın.

1. soru için, formun geçerli olduğunda olayına masa numarasındaki değere göre diğer nesnelerin etkinliğini değiştirebilirsin

if masano<>0 then

gecerlitarih.locked=false
duzenleyen.locked=false
..........locked=false
else
gecerlitarih.locked=true
duzenleyen.locked=true
..........locked=true
end if

gibi

veya bağlantıdaki kodu uygularsın
Form Üzerindeki Verileri Kilitle

kilitlenecek nesnelerin im özelliğine 1 yaz, masa no 0 ise im değeri 1 olan tüm denetimler kilitlensin, 0'dan farklı ise kilit açılsın
Merhaba sayın fascioglu,

Ek’te,bahsini yaptığınız hususlardaki yeni taleplerinize dair bir çalışma mevcuttur.

Bu talepleriniz doğrultusunda,yapılanlar;

1)
Uygulamanın açılışında masa seçilmesine rağmen menüden herhangi bir sipariş verilmediğinde tarih bilgisi girilmemekte,ancak sipariş verildiği takdirde bu tarih bilgisi istediğiniz gibi tabloda görülmektedir.

2)
Madde 2’deki talebiniz olan kapanış tarihi ya da devir bilgisine ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum.bar/cafe işletmesi bazında olup,muhasebesel anlamda devir yapmayı gerektirecek bir kayıt olmayacağından dolayı.bununla birlikte,gelir formu sorgu1 sorgusunu kaynak almakta.bu sorgunun giriş tarihi alanının ölçüt satırına Date() fonksiyonu ilave edilmek sureti ile form üzerinde o günkü toplam günlük kazancı göstermesi sağlanmaktadır.

ayrıca,bu konuya yönelik olarak

TAVSİYE1:
tbl_masabılgılerıaktar tablosu üzerinden,talebinize göre tercih belirleyerek aylık veya yıllık bazda rapor hazırlayıp,elde edilen kazançları gösterebilirsiniz.

3)
Madde3’de belirttiğiniz hususu özür dilerim fakat anlayamadım açıkçası.belki biraz daha netleştirerek açıklamanız yerinde olacaktır.

Bunun yanı sıra,bu madde hakkında şunu da belirtmekte fayda görüyorum.fiş verme butonunda göstermek üzere hazırlamış olduğunuz rapor görselinde bir hata söz konusu.masano alanı için bir düzenleme gerekmektedir.bununla birlikte o masano için en son gelen müşteriye yönelik fiş hazırlanması gerektiğinden o masano’ya göre son kayıt elde edilerek çözümü söz konusu olacaktır.

TAVSİYE2:
Daha önceki görüşmelerde de size bahsini yaptığım gibi,bu fiş görseli için ben hala kullanılması gerektiğini düşünmüyorum,aksine iptali daha geçerlidir diye yorumluyorum.zira,hem sizin hazırlamayı düşündüğünüz hali ile ele alınacak olursa,bir örnek ile açıklamak da gerekirse;mesela,bir müşteri geldi ve sadece bir içecek sipariş verdi ve sonra hesabı istedi.siz bu rapor görselinde hazırlayacağınız fiş çıktısını kişiye sunduğunuzda bir a4 kağıdının tamamını kullanarak o kağıdı zayi edeceksiniz,tek bilgi satırı görünerek.bundan her müşteri için tüketilecek de söz konusu olacağına göre;bu da,israf demektir.

kaldı ki,zaten müşteriye bu fiş görselinin dışında bir ödeme fişi de sunulacaktır.ve bu ödeme fişinde de tutar veya siparişler de görülecektir.öyleyse,neden harici olarak bir fiş görseli daha hazırlansın ki.

Bu konuya dair paylaşmak istediğim açıklamalarım ve yorumlarım bunlardır.bilgilerinize.

İyi çalışmalar,
Saygılar.
Sayın Atoz112,
İlginiz için çok teşekkürler,
1-3 maddede bahsettiğim konu şu;Menüden tıkladığımız bir ürünü 2.nci
kez tıklama olayının olmaması,zaten o ürün fişde bulunmaktadır eklemek istediğimizde mıktar alanı ile çıkarmakta istesek urun adını tıklayarak çıkarabiliyoruz.
2-1 Maddeye vermiş olduğunuz cevabı anlayamadım yani ne yapıldığını,Ancak form üzerindeki
uygulamayı anladım.Öğrenmek açısından tabiki.
3- En önemlisi Masa No 0 iken menüden seçim yapıp müsteri fişine kayıt girebiliyoruz yani 0 masaya işlem yapmış oluyoruz.
Bu hususu önlemenin yolu nedir hocam.

Ayrıca uygulamalarınızı eski örnek üzerinden değilde en son siteye yüklediğim örnek
üzerinden cevaplar iseniz beni bahtiyar edersiniz.
Saygılarımla.
Sayın fascioglu,

Son mesajınızda bahsettiğiniz hususları yine aynı madde karşılıkları olarak yanıtlamak gerekirse,şu paylaşımlarda bulunmam söz konusudur.

1)
Uygulamanızdaki menü seçenekleri içeriğine bakıldığında gerçek bir menü içeriğinin dışında sadece birkaç içecek ve dağılımı ya da çeşitlemesi yapılmamış olarak yiyecek için de “yemek” ifadesi yer almakta,meyve tabağı ile birlikte.bu sebeple de,aynı isimleri yandaki fiş alt formunda bir kez daha yansıtılması bir anlam ifade etmemektedir,geçerliliği de yoktur.eğer tam bir çeşitleme içeriği sunulabilecek bir menü listesi söz konusu olsa o zaman,zaten aynı isimden tekrar atamayı da gerektirmeyecek.kaldı ki,fiş alt formunda aynı ürün siparişleri için (elbette ki şu an ki hali ile mevcut bulunan menü listesine göre bahsedilmektedir),miktar artırımlarının yapılmasıyla bu aynı sipariş durumu ihtiyacı karşılamaktadır zaten.

Sonuçta,burada önemli olan husus;menü seçeneklerinin bu hali ile sanal olarak değil de gerçek tanımlamalar ile olduğunda bu talebinizin bir hükmü ya da beklentisi de ortadan kalkmış olacaktır böylece.

2)
Evet,haklısınız.yapılan işlemin ne olduğundan bahsetmemişim.bunun için özür dilerim fakat,siz;uygulamayı çalıştırmak sureti ile nasıl bir işlem yapıldığını çözmüşsünüz.

3)
Son eklediğim örnekte; tbl_masabılgılerı tablosuna masano olarak sıfır değeri atama işlemini engellemiştim fakat sizin eklediğiniz son örnekte gördüğüm kadarıyla o işlemi iptal etmişsiniz.bu iptal ve üzerinde başka deneme yaptığınızdan dolayı,yeniden tarih değerlerinin aktarıldığı gözlenmiştir.hazırladığım işlemi tekrar oluşturmanız yerinde olacaktır.
Masano 0 olarak kayıt yapmamasına yönelik talebiniz de,ek’teki yeni düzenlemede giderilmiştir.inceleyebilirsiniz.

ayrıca,
- fiş alt formundaki ürünadı alanında eğer bir kayıt yoksa boş satır üzerinde tıklanma sorunu giderilmiştir.
- gelir toplam değeri günün tarihine göre otomatik yansıtılması sağlanmıştır.(bir önceki eklenen uygulamada da mevcut idi)

Son olarak,benden talep olarak sizin en son eklediğiniz örnek üzerinden çalışma yapmamı istiyorsunuz fakat,bu eklediğiniz örnek;benim tekrardan sizin için eklediğim kendi son örnek çalışmama geri dönmek anlamında olurdu.zira,sonrasında yaptığınız her yeni çalışmada daha öncesinde yapılmış bazı düzenlemelerin yeniden üzerinden geçmek anlamına gelirdi.bu sebeple,size bir önceki düzenlemelerin yapıldığı örneğinizden yola çıkılarak hazırlamayı uygun gördüm.bunu lütfen,size karşı ne bir ukalalık ne de bir saygısızlık olarak almayın.
aksine,içinde bulunduğum yoğunluktan dolayı sınırlı zamanda size gereken desteği tekrar aynı işlemler için tüketmeyip yeni olabilecek uygun talepleriniz için harcamayı tercih ettiğimden dolayıdır.

iyi çalışmalar,
saygılar.
Merhabalar, Uygulamayı incelemek için indirdim kafamda Arkadaşlarımın açtığı kafeye küçük bir uygulama yapmak vardı sitede bu uygulamayı görünce zaten yapılmış var belki üzerine kafamdakileri ekleyebilirim diye düşündüm. Programı çalıştırdığımda resimdeki hataları alıyorum. Düzeltmem için önerileriniz nelerdir. Teşekkürler.
[Resim: do.php?imgf=154551531779081.jpg]
[Resim: do.php?imgf=154551531823942.jpg]
Sayfalar: 1 2