AccessTr.neT

Tam Versiyon: VB kodu yazarken mevcut Formu gormuyor.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaslar Merhaba,
EKite gönderdiğim prg'da; Frm_Data_MAIN formu var. Bu formun icinde 3 adet subform var (Frm_Data_Asphalt, Frm_Data_Earthworks, Frm_Data_General_Activity).
Frm_Data_MAIN'de Work_Group diye de bir de combo var. Bu combo da yaklasik 16 grup (kayit) var. Bu kayit sayisina yakin bir subform olacak Frm_Data_MAIN'in altinda.
Simdi yapmak istedgim su arkadaslar;
Work_Group a gore subform acilsin istiyorum. Hangio Work grubu secersem ona ait subform gorunsun digerleri gizlensin.Bunun icinde work_group un after update olayina kod yazmaya calistim, ancak garip bir hata oluyor. Vb kodu,Frm_Data_Earthworks, Frm_Data_General_Activity formlarini goruyor, ama Frm_Data_Asphalt formunu gormuyor, ve bu yuzdende kod calismiyor istedigim olmuyor.
Bana lutfen bu konuda yardimci olabilirmisiniz. Kafayi yemek uzereyim arkadaslar...

Saygilar,

Subco
Hızlıca bakıp anladığım açılan kutudan seçilen değere göre farklı alt formları ana formunuzda görüntülemek istiyorsunuz. Eğer doğru anladı isem lütfen örneği inceleyin.
Sn.Alpteki99,
Ilginize tesekkur ederim. Sizin gonderdiginiz ornek, form olarak seciyor. Hangi formu secersek o form geliyor. Ancak ben work goup a gore istiyorum. Lutfen benim gonderdigim programdaki ne bakabilirmisiniz.

Saygilar,

Subco
Sayin Alteki99,

ana formda kod yazarken ornegin me.frm deyince asphalt formu gorunmuyor ama general ve eartworks formlari gorunuyor, bu hata neden olur, neden frm_asphalt gorunmez?
Saygilar,

Subco
Sayin Alpteki,
ortaya cikan hatalari EK'te gonderiyorum.

Saygilar,

Subco
Alt formda olduğundan olabilir.

"ben work goup a gore istiyorum" demişsiniz ancak benim dediğimden bir farkı yok ki. Kendi kodunuza göre uyarlayacaktınız sadece. Ayrıca o kadar gereksiz If kullanılmış ki sadece kendinize eziyet etmişsiniz. Select Case ile WorkGroupID" değeri ne ise ona göre formları görüntüleyebilirsiniz.
Sayfalar: 1 2