AccessTr.neT

Tam Versiyon: Kayıtan sonra form sayfası temizlensin
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Merhaba arkadaşlar bu formda indirdiğim MarvelKimya programını kullanmak istiyorum.
* Satış bilgileri sayfasına giriş yaptığımız zaman bir önceki satış TextBoxlarda duruyor.
satış ekle butonuna tıklamadan TextBoxlardaki veriler temizlenmiyor. TextBoxlara veri girip kayıt butonuna tıkladığımız zaman TextBoxlardaki verilen temizlensin.
Birde kayıt butonuna tıkladığımız zaman ikinci bir form açılıyor. Satış için ödeme şekli bu formu da kaldırılırsa çok iyi olur.
Bu konularda yardımlarınızı bekliyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Kullanıcı adı: Ali
Şifre : 123
merhaba,

taleplerinize dair paylaşmak istediğim yardımcı olma bilgilerini şöyle belirtmek isterim:

1)-satış ekle butonuna basıldığında bu yordamda yer alan komutlar veri temizlemek için değil yeni kayıt açmak için hazırlanmış.çıkan mesaja göre satış eklemek için evet seçildiğinde
DoCmd.GoToRecord , , acNewRec ifadesi ile yeni kayıt hazırlanıyor aksi seçimde ise Me.Undo ifadesi ile de işlem geçersiz kılınıyor.

KAYDET butonuna basıldığında alanlardaki değerlerin temizlenip boş gelmesini istiyorsanız eğer ille de,o zaman;bu KAYDET butonunun tıklandığında olay yordamı içerisindeki

DoCmd.DoMenuItem acFormBar, acRecordsMenu, acSaveRecord, , acMenuVer70
Me.Liste25.Requery

komutundan sonra
call temizle satırını ekleyiniz.alttaki gibi de fonksiyonu yazınız.

private sub temizle()
...
me.textbox1.value=""
...
end sub

gibi,form üzerindeki tüm alanları me.textbox1.value="" örnek satırındaki gibi tek tek yazmalısınız.böylece,liste güncellemesinden sonra alanların temizlenmesini sağlayıp kaydet butonunu istediğiniz sonucu elde edecek hale getirmiş olursunuz.

2-)-FRMSATISLAR formundaki formun toplam satış tutarı alanının yanında listenin de üzerinde bulunan Komut35 isimli disket resimli KAYDET butonunun işlem yapmasını istemiyorsanız eğer,bu butonu belki sonradan kullanmak isteyebilirsiniz diyerek,özellikler kısmından görünür seçeneğini hayır olarak işaretleyerek gizleyebilirsiniz.kullanma durumuna da gerek kalmaz böylece.

paylaşmak istediklerim bunlar.
iyi çalışmalar.
saygılar.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Hocam kodlardan hiç anlamıyorum eğer zamanınız varsa yazdığınız bilgileri programa uygulayabilirmisinız. Hocam birde Ctrl+r harfine batığım zaman veri tabanı açılmıyor. direk şifre ekranı geliyor. Bunu da ayarlasanız sevinirim. Saygılar.
Gördüğüm kadarıyla kayıt ekle butonunda problem vardı. Tıklandığında müşteri no ve müşteri adı soyadını forma eklemiyordu. Bunu düzeltmek için butonun tıklandğında olayına kod ekledim.

2. olarak kaydet butonunun tıklandğında olayına kod ekledim, çıkan mesaj kutusuna eveti tıklarsan metin kutularını temizler.
Hocam benim istediğim satış ekle butonu tamam devre dışı kalsın. Veri girip kaydet butonuna tıkladığım zaman ödeme açıklaması olan ikinci forum açılmadan direk olarak kayıt yapsın ve TextBoxlardaki veriler temizlensin. Yeni veri girişi yapmamıza hazır olsun.
Kayıt Ekle butonunun işlevi kaldırıldı . Doğru anlamışımdır umarım.
Sayfalar: 1 2 3