AccessTr.neT

Tam Versiyon: Maliyet Analiz Programı hakk.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Öncelikle herkese merhaba;
Forum içerisinde aramalarıma rağmen hazırladığım data içerisinde istediğimi yapamadım.
Gruplar halinde ara toplam yapmak istiyorum. Kısaca anlatmak gerekirse ekte bulunan Maliyet Ver4 pdf dosyasında yönetime sunmak istediğim çıktı bulunmaktadır(Programın veri çıktısı diye düşündüm). Access'te FORMURUNLIST formunda ürünleri seçerek ekteki Maliyet Ver4.pdf gibi yapmak istiyorum. Ancak Access içinde bulunan tablolardan seçtiğim ürünleri (ANAURUNLER'i) bir ara toplamla 1-)KULLANILAN MALZEMELER gibi, yine Accesste ELKURUNLER'i bir ara toplamda 2-)ELEKTRIK MALZEMELERI gibi toplasın istiyorum. Tabi en son Genel Toplam olacak. Bunu kodlarla mı yapmak gerekecek. Yardımlarınızı rica ederim.
Acaba yeterince açıklayıcı olamadım mı? yoksa zor birşey mi istedim? Img-cray
Merhaba
db'i inceledim.yanlış anlamadıysam,sanıyorum proje maliyet formun doğru olmamış.bu formla proje maliyetlerini oluşturamazsın.öncelikle her projeye ait maliyet tablosu oluşturmalısın.daha sonrada her proje için maliyet verilerini girersen istediğin raporlamayı yapabilirsin.
İlginiz için çok teşekkür ederim Img-grin Fakat benim amacım proje maliyeti değil, sadece ürünbaşı maliyet hesaplaması için veri hazırlıyorum, hangi üründe neler kullanılacak gibi. Ayrıca ilgilenenlere yardımcı olmak adına sorduğum aratoplam meselesini de aşağıdaki kodlarla çözdüm.
Sub topla()
Dim i, t As Long
Dim ElkTopla As Long
For i = 1 To Me.ListView1.ListItems.Count
ElkTopla = ElkTopla + Me.ListView1.ListItems(i).SubItems(6)
Next
Me.txtELEKTARATOP = ElkTopla
End Sub

smile da burda çok farklı çıktı. tekrar teşekkürler