AccessTr.neT

Tam Versiyon: form yardımı ile veri listeleyip güncelleme ve silme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
merhabalar; bir uygulama geliştirmek istiyorum. 6 adet tablo oluşturdum ve burada kaldım. su an için ilişkileri düzenleyemiyorum ve veri giriş formu hazırlayamıyorum. bu işte baya yeni olduğum için. yardımcı olabilirseniz(en azından tablolarım için ilişkileri düzenleyip örnek olsun diye de bir adet veri giriş ve sorgulma formu oluşturabilirseniz) çok sevinirim.
konu su,
istihkak_kışlık
istihkak_yazlık
verilen_kışlık
verilen_yazlık
kkd_personel
kkd_listesi

isiimli tablolarım var, bir kullanıcıya(siciline göre) 5-6 tane hem kışlık hemde yazlık olmak üzere istihkak tanımlayıp, bu istihkakları belli zaman aralıklarında kişilere dağıtıp kaydını tutmak istiyorum. onun için doğru ilişkileri kurmam gerek once, su an için tablolar arasında ilişkileri kuramadım.
sonrasında bir form oluşturmak istiyorum, formu açında sicil no soracak kişinin sicilini girince ise , kışlık ve yazlık istihkakları ekrana gelecek, su ana kadar verilen istihkaklar tablo halinde olacak ve KIŞLIK İSTİHKAK VER VE YAZLIK İSTİHKAK VER DİYE iki buton olacak, bu butonlar yardımı ile ilgili kişiye daha önceden tanımlamış olduğum kışlık ve yazlık istihkaklarını verebileyim. bu ekranda ilgili kişinin kışlık ve yazlık istihkak bilgilerini de istersem değiştirebilmem lazım ayrıca.
projemin devamı var ama buraya kadar yardımcı olabilirseniz, bende devamını oğrenerek ve örmekleyerek yapabileceğimi umuyorum.

umarım açıklayıcı olmuştur. yardımcı olabilecek arkadaşa şimdiden teşekkür ederim.
Merhabalar

Anlattıklarını kafamda biraz topladım ama doğrumu anladım bilmiyorum Img-grin

Anladıklarıma göre fazla tablo tutuyorsun. kkd_listesi adında tabloda tüm istihkaklar var, onun için istihkak_kışlık ve istihkak_yazlık diye ayrı 2 tablo fazla. kkd_listesi tablosuna türü diye bir alan ekle (yazlık ve kışlık)
Benim hep düştüğüm bir hata vardı, sende yapmışsın tabloda ilişki vermişsin. Tabloda sıfır ilişkin olsun.
Tabloları elden geçirip örneği tekrar atarsan ilk ilişkileri kurarız.
üstad merhaba;
istihkak_kışlık ve istihkak yazlık olarak tanımladığım tablolara su nedenle ihtiyacım var benim.
o tablolara bir sicile ait kış veya yaz da alabileceği istihkakları tanımlıyorum.
mesela 500 numaralı sicilin kışın alabileceği 6 farklı kkd olacak yazın ise 8. (örneğin)
işte tam burada oyle bir form yapmam lazım ki;
kişinin sicilini formda bir yere girip entera bastığımda kişinin kışlık ve yazlık alabileceği istihkaklar listelenecek(istihkak kışlık ve istihkak yazlık tablolarından gelecek bu veri) sonra aynı form içinde şu ana kadar aldığı hem kışlık hem yazlık istihkaklar belirecek(bu verilerde verilen kışlık ve verilen yazlık tablosundan gelecek). sonra aynı formda verilebilir kışlık ve verilebilir yazlık istihkak listesi olacak, o listeden seçip entere bastığmda kişiye istihkakını verebilmiş olacam. yani bu konuda başlangıç seviyesindeyim ama bunları yapmam için zannedersem o tablolara ihtiyacım olacak. ama benim bu istediklerim daha kısa yoldan da yapılabiliyorsa yardımlarınızı beklerim üstad.
saygılarımla.
Merhaba,

Senin tablolardan tam bir şey çıkartamadım ama yazdıklarınla bir şeyler yaptım. Umarım doğru anlamışımdır Img-grin

Yaptıklarım çok sade personel tablosunu bile bağlamadım, sadece doğru yolda olduğumuzu anlamak adına kabaca bir şeyler oluşturdum.

Yapısı Kısaca,
-Personelin istihkaklarını giriyoruz, yazlık ve kışlık olarak.
-Verilenleri yine aynı tabloda verildi diyerek veriliş tarihini işliyoruz.

Rapor olarak
-Personelin istihkakları, yazlık veya kışlık istersek tümünü görüyoruz.
-Bunlardan verilen veya verilmeyenleri de filtreliyoruz.

Olumlu olumsuz dönüş yaparsan çok sevinirim.
üstad eline emeğine sağlık ama benim istediğim bu değil. ben excelde istediğim şeyi kendi tablolarımla bire bir yapacağım , oradan tam olarak istediğim şeyi görebilirsin, eğer accesda aynısı yapılabilirse yardımcı olursun umarım. su ana kadar ki emeklerin için ayrıca teşekkür ederim üstad. ben kısa zamanda atmaya çalışacam istediğim tablonun Excel halini.
üstad merhaba tekrardan;
benim istediğim aynen ekte yolladığım Excel dosyası gibi olacak.
üstad umarım anlaşılır olmuştur. bunu acces le yapmamız mümkünmü bilmiyorum.
farklı önerilerin varsa ona da açığım üstad.
saygılarımla.
Sayfalar: 1 2