AccessTr.neT

Tam Versiyon: ilişkili tablolara çaklu kayıt ekleme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
iyi akşamlar sayın hocalarım ercan hocam hazırladığım projeyi azçok siz biliyorsunuz şimdi mesela ilno-ilçeno-ve suç no ile bağlantılı şahıslar eklemek istiyorum burnlar bir-ikiden fazla ama aynı ilno-ilçenove suçno ile ilişkilendirilmeleri lazım şahısları eklemeye başlıyorum şahıs daha önce girilmişse tcnoya göre getirsinmi diyor tamam diyorum güncelleyip kaydettiğim zaman altta oluşturduğum liste kutusuna atmasını şahıısları her yeni ekle dediğimde liste kutusuna atmasını en son olaya ekle dediğimde hangi olayla ilgili seçilmişse ilno-ilçeno-suçno onlara bağlanıyor ben çıktı almak istediğimde mesela ilçe karakol ve suç türü olarak şahıslarında raporda çıkmasını istiyorum... acaba derdimi anlatabildimmi...saygılar ektedir..
(24/05/2010, 00:11)BlackEagle yazdı: [ -> ]Üzgünüm 2003 kullanıyorum.. Ancak 2007 kullanan bir arkadaş yardımcı olacaktır..

(02/06/2010, 07:46)benremix yazdı: [ -> ]Sn abdulvahap örneğinizi 2003 olarak eklerseniz; cevap alma şansınız artar. Saygılar...

(08/06/2010, 16:14)ozanakkaya yazdı: [ -> ]Abdulvahap, 2. mesajda belirttiğim gibi, örneğinizi ofis 2003 formatında yani mdb uzantılı olarak ekleyiniz..

Hızlı Cevap Almanın Püf Noktaları
7-) Konuya mutlaka örnek uygulama ekleyin, Uygulamayı onarıp sıkıştırma programları (rar, zip, vs. vs.) yardımıyla sıkıştırarak ekleyin. Sitedeki kullanıcıların bir çoğu ofis 2003 kullandığı için örneğinizi ofis 2003 formatında (mdb uzantılı olarak) ekleyin.
hocalarım 2003 olarak ekledim....
sayın blackeagle hocam ozanakkaya hocam 2003 olarak çalışmamı eklemiştim.... yoksa bir hata mı yaptım kimse cevap vermiyor....
İnceleyin lütfen. Ancak dikkatli inceleyin, hemen istediklerinizin olmadığı kanısına kapılmayın. Sizin düşündükleriniz ile bizim yaptıklarımız birebir oturmayabilir. Ancak yaptığınız işin detaylarını bilen birisi olarak size tavsiyem bir olayla ilgili birden fazla şahıs olabileceğinden yola çıkarak hareket etmelisiniz. Yani bir şahsa birden fazla olay girme mantığı ters oluyor biraz..

Nihayetinde siz bir kişiler tablosu tutacaksınız. Bu tablodaki şahıslara ihtiyaç duydukça, yani meydana gelen olayda adı geçiyorsa kullanacaksınız. Bu nedenle olaya karışan şahısları ayrı bir tabloda tutmalısınız. Bu tabloda tüm bilgilerinin olmasına gerek yok, sadece şahıs no alanını saklamanız yeterlidir. İhtiyaç duyacağınız diğer bilgileri bu numara üzerinden çağırabilirsiniz.

Şimdi yukarıda anlattıklarımı göz önünde bulundurarak formu ve bu form üzerindeki sekmeleri, ayrıca sorguyu inceleyiniz. Bakınız sorguda olay numarası yani ID = 38 olan olaya karışan 2 şahıs olduğunu, ID=39 olan alaya ise 1 kişinin karıştığını göreceksiniz. Aynı verileri form üzrinde inceleyerekte görebilirsiniz.

Zaten muhtemelen siz bu formdaki uygulamaları kendi uygulamanızda bulunan asıl forma aktaracaksınızdır. Eğer öyle yapacaksanız, Tablolarda ve ilişkilerde yapılan değişiklirleri gözardı etmeyiniz. Kolay gelsin.
hocam çok teşekkür ederim inceleyip bilgi vereceğim
Sayfalar: 1 2 3 4 5