AccessTr.neT

Tam Versiyon: Fatura Programı Alt Toplam Sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Arkadaşlar merhaba,

Basit anlamda bir ön muhasebe programı oluşturmaya çalışıyorum. Fakat Fatura ekranı dizaynında alt toplamları oluşturma konusunda sorunlarım var. Fatura ana tablosuna bağlı bir alt tabloda ürünler, fiyatları ve miktarları ile var ise satır iskontosu ve KDV oranları giriliyor. Bunlar sonucunda da formun altında ilgili faturaya ait alt toplamların oluşmasını arzu ediyorum fakat malesef beceremedim.

Birde Ana form üzerinde KDV dahil mi seçeneğine göre bu toplamların değişmesi gerekiyor. KDV dahil ve hariç olarak olması gereken değerleri içeren bir örnek resim olarak eklenmiştir.

Bu konuda değerli üstadlarımızdan acil yardım bekliyor ve katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.
Sn readonly ben bilgilerin gözükmesini sağladım hesaplama işlemlerini ve kontrolu sana bırakıyorum.

Altformda hesaplamaları sorgu üzerinden yapmaya çalışki toplam almada sorun yaşama.Kolay gelsin
Sn.Horozufuk,

İlgi ve yardımlarınız için teşekkür ediyorum. Fakat bilgiler gözüküyor ama hesaplamalar malesef doğru çalışmıyor. KDV toplam hariç hepsi düzgün çalışıyor duruma getirdim. Fakat KDV toplamını bir türlü doğru hesaplamıyor.

Birde KDV dahil ve hariç seçeneği işaretlendiğinde değerlerin buna göre değişmesi konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Yeni dosyayı ekliyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.
Sn Readonly

Faturanızda yapmış olduğunuz hesaplamada bir mantık hatası var, yanı söylemek istediğim şu
Her satırda KDV oranı soruyor ve KDV hesaplamasını istiyorsunuz. Fakat Fatura altı birde Genel iskonto amışsınız ve yukarıda yaptığınız hesaplamalar KDV rakamını iskonto sonrası rakam ( KDV matrahı ) üzerinden alması gerektiği için altformda yapmış olduğunuz KDV hesapları anlamsızlaşıyor. Bence önce tasarımınızı gözden geçirin. Tavsiyem

Kdv oranlarını altformda sordurum fakat KDV hesaplarını fatura altında yapın.Önce mantığınızı ve form yapınızı gözden geçirin daha sonra yardımcı olmaya çalışalım.
Sn. Horozufuk,
Form yapısı ve tasarımda bir hata bulamadım. Alt formda KDV toplamını hesaplayan formül aşağıdaki gibi olması gerekiyor. Fakat aşağıdaki gibi yazdığımızda hata veriyor.
=Topla((([Miktar]*[Birim_Fiyat]-[Sat_Isk_Tutar])-([Miktar]*[Birim_Fiyat]-[Sat_Isk_Tutar])*[Formlar]![frm_Fatura_Alis]![Genel_Isk_Oran1])*[KDV_Orani])

Bu formülde "[Formlar]![frm_Fatura_Alis]![Genel_Isk_Oran1]" yerine 0,2 (yani %20) yazdığımızda ise aşağıdaki formülde olduğu gibi herşey doğru çalışıyor.
=Topla((([Miktar]*[Birim_Fiyat]-[Sat_Isk_Tutar])-([Miktar]*[Birim_Fiyat]-[Sat_Isk_Tutar])*0,2)*[KDV_Orani])

Alt form üst formdaki "[Formlar]![frm_Fatura_Alis]![Genel_Isk_Oran1]" bu değeri "null" algıladığı için sonuçta hata veriyor. Bunu düzeltebililmenin bir yolu var ise sorun çözülecek.

Yardımlarınızı bekliyorum.

İyi çalışmalar.
Sn readonly

Nz fonksiyonunu kullanınız.
=Nz(Topla((([Miktar]*[Birim_Fiyat]-[Sat_Isk_Tutar])-([Miktar]*[Birim_Fiyat]-[Sat_Isk_Tutar])*[Formlar]![frm_Fatura_Alis]![Genel_Isk_Oran1])*[KDV_Orani]))

Saygılar...
Sayfalar: 1 2 3 4