AccessTr.neT

Tam Versiyon: Komut Düğmeleri
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Değerli Hocalarım.
Benim sorunum aslında iki aşamalı. Biraz uzun yazabilirim kusa bakmayın.

1. Sorun Access'de formlara tasarım görünümünde eklediğimiz komut düğmeleri bilindiği üzere kabarık formatta geliyor. Bunları kabarık görünümünden kurtararak, kenarlıklarını saydam yapabilirmiyiz.
Formda Sn. Bilgisayarcı tarafından yüklenen Hem Yazı Hem Resim başlıklı konuyu okudum. Ancak benim projeme adapte edemedim. Çünkü birçok şeyi sil baştan yapmam gerekiyor. Ancak, benim projemde Komut Düğmelerinin kenarlıklarını saydam, düz ve istediğimiz renklerde yapabilirsek sorunun birinci aşaması hallolacak.

2. Sorunda aslında komut düğmeleri ile ilişkili. Bilindiği üzere tasarım görünümünde komut düğmelerinin üzerine yazı yada accessin kendi sunduğu bir takım resimleri ekleyebiliyoruz. Veya gözat butonu ile *.bmp veya *.gif uzantılı küçük resimleri ekleyebiliyoruz. İşte sorunda burda başlıyor. Access dökümanlarında gif uzantılı resim eklenebilir denmesine rağmen ne gif uzantılı resim ekleye biliyorum nede Sn. accessAE'in forma eklediği ikonların arkasını boşalt ve forma ekle konusunda bizlere gösterdiği -*.emf uzantılı resimleri bu komut düğmelerine ekleyebiliyoruz.
Bunun bir yöntemi varmı? emf ve gif uzantılı resimler komut düğmesine nasıl eklenir.?
Yardımlarınıza şimdiden teşekkürler.
*.emf uzantılı resim ekleme konusunda hiç bir fikrim yok,

araçlar/ seçenekleri tıklayıp Formlar/Raporlar sekmesindeki "Formlarda Windows Temalı Denetimleri Kullan" onay kutusunu işaretle, uygula ve kapat.

Butonların görünümünde değişme olacaktır.
Sn:BigBossTurk
Aşağıdaki linkte değişik buton resimleri mevcut sadece herhangi bir resim editörü ile kullanacağınız resmin üzerine buton ismini (Kaydet, sil vb.) yazmak.

Link:
http://www.4shared.com/file/200091343/b0...mleri.html
Sn. sledgeab ve ogulcan92 göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkürler. Her iki tavsiyede işime çok yarayacak. Teşekküler.

Ancak normal komut düğmesinin kabarık görünümü giderebilme imkanı yokmu ?
(19/01/2010, 00:49)Puletin yazdı: [ -> ]Resimli Komut Düğmeleri

Bunun gibi mi?

Teşekkürler Sn. Puletin ancak cevap neyazık ki Hayır. Orjinal Access komut düğmelerinin üzerine gif veya emf uzantılı, resimler ekleyebilirmiyiz. bmp eklenebiliyor. gif ve emf eklenemiyor. Ayrıca Komut düğmesinin saydam olmasınıda sağlayamadım.
Sayfalar: 1 2