AccessTr.neT

Tam Versiyon: Hücre değerine göre satır gizleme, gösterme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar ekleme yaptım değer 0 olduğunda o satırı gizlemek istiyorum
Örneğinizi 2003 formatında eklerseniz daha çok kişi sorununuza bakabilir kanaatindeyim.
Sn:fatih0816
Klasör içerisinde 2 adet çalışma var 1.si Buton ile 2.si C sütününda sıfır yazılınca gizler fakat satır gizleme olaylarında verilerin çokluğuna göre problem yaratabilir.Örneğin 1 ve 50 satır arası sorun olmazken 1 ve 10000 satır arası problem olabilir.
Sn:fatih0816 Geri dönüp herhangi bir bildirimde bulunmadığı için konu cevaplanmışlara taşınmıştır.
(07/01/2010, 16:12)ogulcan92 yazdı: [ -> ]Sn:fatih0816
Klasör içerisinde 2 adet çalışma var 1.si Buton ile 2.si C sütününda sıfır yazılınca gizler fakat satır gizleme olaylarında verilerin çokluğuna göre problem yaratabilir.Örneğin 1 ve 50 satır arası sorun olmazken 1 ve 10000 satır arası problem olabilir.


merhaba,

tam olarak arkadaşın aradığını arıyorum. daha açıklayıcı olabilir misinşz,
Sayın mrvckrgl,


Öncelikle,ilgili bağlantıda yer alan Site Kuralları’nın 1.maddenin D bendinde yazılı

Alıntı:d) Konu başlığı ile ilgisi olsun veya olmasın, başka bir üyenin açtığı konuya soru yazmak yasaktır. Sorunuz için yeni konu açınız.

bilgilendirmeye dikkatinizi çekerek hatırlatmak sureti ile,cevaplanmış fakat yine de cevaba geri bildirimi yapılmamış olan konu devamına yeni ekleme mesajı dahil ederek,bu konunun işlerliğini sürdürmeyi iptal edip bunun yerine yeni bir konu açarak,sorununuzu ayrıntılı ve varsa da hazırlamış olduğunuz örnek uygulamanızı ekleyiniz.

Ayrıca,konu sahibinin eklediği uygulama üzerindeki yazılı belirttiği talebi

Alıntı:Diyelimki  6 cı satırdaki E firmasının stok satırında ki rakam   0 olunca 6 cı Satır komple gizlensin (silinmeden)

daha sonra veri girildiginde görünür hale gelsin

yukarıda görüldüğü gibidir.siz de;

Alıntı:merhaba,
tam olarak arkadaşın aradığını arıyorum. daha açıklayıcı olabilir misinşz
 
fakat burada istenen talep pek de anlamlı görülmemektedir.çünkü,dikkat edilecek olunduğunda,kişi;önce hücrede eğer sıfır (0) değer söz konusu ise o hücrenin de dahil olduğu satırı gizlemek ve sonrasında da veri girişi söz konusu olduğunda da gizlenen satırın gösterilmesi yönündedir.

Gizlenmiş olan bir satıra veri nasıl girilecek? Elbette ki önce bu satırın tekrar görünür duruma getirilmesi sağlanmalı.fakat bu gizli satır sadece tek olsa sorun değil fakat her sıfır değeri içeren kaydın gizleneceği düşünülecek olunursa bu karışıklığa sebep olacaktır.bunun bir geçici çözümü elbette ki tüm gizli satırları toptan gösterme işlemidir.fakat bu işlem de,az kayda nazaran hayli yoğun bir kayıt durumu söz konusu olduğunda ağırlaşma ve zaman geçme sorunları oluşmasına yol açacaktır.

Dolayısı ile,tekrar veri girişi yapılacak olan bir kayıt için satır veya sütun gizlemek veya etkisiz hale getirmek pek de gerekli ya da uygulanması doğru bir yol gibi değil.ille de olması şart koşulacaksa elbette ki bir önceki kısımda da açıklandığı itibarı ile gizlenen tüm satırların tekrar toptan görüntülenmesi sağlanarak bu sıfır değer içeren kayıtlara yeni değerlerin girilmesi sağlanabilir.

Aslında,gizleme veya etkisizleştirme yerine,koşullu biçimlendirme işlemi uygulanmak sureti ile,sadece sıfır değeri içeren kayıtların fark edilir bir görsellikte olması ve gerektiğinde ilgili hücrelerine yeni değerlerin girilmesinin sağlanması daha geçerli ve doğru bir yöntem olur kanısındayım.elbette bu sadece bir öneri mahiyetindeki yorumdur.uygulanması veya uygun görülmesi sizin takdirinizde ve tercihinizdedir.bilgilerinize.

İyi çalışmalar,
Saygılar.
Sayfalar: 1 2