AccessTr.neT

Tam Versiyon: açılır kutu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Merhaba arkadaşlar, yapmak istediğim tabloda ilçele ve mahalleler kısımları var.Ben buralarra açılır kutu koymak istiyorum ve açılır kutuda Örneğin izmiti seçersem mahalalleler kutusuna sadece izmitin mahallelerinin gelmesini istiyorum.Böyle birşey yapmak mümkünmü arkadaşlar acil olarak yardımcı olursanız çok sevinirim.
Açılır kutuda olması gereken verileri sayfanızda herhangi bir sütuna girin.Hangi hücrede açılan kutunun olmasını istiyosanız oraya tıklayın.Veri (Data) menüsünden Doğrulama (Validation) komutunu çalıştırın.Veri Doğrulama penceresinden Ayarlar (Settings) sayfa sekmesini seçin. İzin Verilen (Allow) listesinden Liste (List) seçeneğini seçin. Kaynak (Source) kutusuna da önce fare ile kutu içerisine bir defa tıklayın.Sonra açılan kutuda gözükmesini istediğiniz hücreleri seçin.Formül kendiliğinden yazılacaktır.Açılan kutunuz hazır.İlkönce bunu uygulayın.Sonra mahalleleri göstermeyi yaparsınız.
Sn. Arzu cevabınız için teşekkür ederim ancak açılır kutu yapma konusunda bir sıkıntım yok aslında benim istediğim birinci açılır kutuda seçilen listeye göre ikinci açılır kutuya değer gelmesi.İzmit ilçesi seçildiğinde ikinci açılır kutuda sadece izmitin mahalleleri gelsin istiyorum.
Sn. sledgeab'ın bir örneğini uyarladım sizin için.
Aslında forumda bu konuda çok örnek vardı, arasaydınız bulabilirdiniz.
Teşekkür ederim sayın Seruz fakat ben bu örneğin Excel uygulamasını arıyorum.
Pardon, dikkat etmemişim, ben Access sorusu zannetmişim.
Sayfalar: 1 2 3