AccessTr.neT

Tam Versiyon: İki ayrı tablodaki verilerden bir üçüncü tablo oluşturmak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Üstadlarım benim bir sorunum var kısaca size izah edeyim;aşağıya iki tane tablo ekledim.a tablosundan yer alan veriler tedarikçi firmadan gelen hazır veriler. ben bu verileri ticari programıma aktarmam için b tablosunda görülen tablo formatına dönüştürmem gerekli.her iki tablodaki ortak alan ise b tablosunda görülen SKU kolonunda yer alan stok kodlarıdır.bu kodlar tedarikçi firma tarafından veilmeteler.
Yapılmak istenen

1)İki tablodaki bazı ortak veriler birleştirilerek( ortak verilerin bulunduğu kolon başlıkları farklı fakat içinde bulunan veriler aynı ) B tablosuna uygun formatta bir 3. tablo yaratmaktır ki bu tablo sonra ticari programa tekrar geri yüklenecektir.

2)oluşturulacak 3. tabloda B tablosundaki unininstock kolonu A daki İ kolonu ile karşılaştırılacak ve 3. Tablo B deki verilere göre tekrar güncellenecektir.

3)B'de yer alan listprice kolonu A daki J kolonu ile karşılaştırılacak ve oluşturulacak 3. tablodaki listprice kolonu A daki veriye göre güncellenecektir.

4)Tablo A da yer alan Fakat Tablo B de yeralmayan ( kısaca tedarikçi firmanın stoklarına yeni giren ürünler ) olacaktır.Bu ürünlerinde 3. Tabloya otomatikmen işlenmesi gerekmektedir.

Üstadlarım burada yapmaya çalıştığım şey bir nevi ürün bilgi güncellemesidir.Güncellenecek alanlarsa ; stok adedi(uniinstock) Liste fiyatı ( listprice) kısımlarıdır.Ayrıca tedarikçi stoklarına giren ve Bizde olmayan yeni ürünlerinde, B tablosuna uygun bir formatta oluşturulacak tabloya eklenmesidir.

Üstadlarım bu tablo dönüşümlerini Access te yapmak mümkünmüdür?Eğer mümkünse nasıl gerçekleştirilebilir ? veya Access te olmazsa hangi programda olabilir,yardımcı olursanız sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.
Sayın tsönmez2
Probleminizin çözülebilmesi için aşama aşama ilerlemek gerek. Bu kadar şeyi tek bir hamlede anlamamızı beklemiyorsunuz sanırımImg-grin) Olayı daha açık ve net biçimde anlatın ve lütfen adım adım ilerleyelim.
Üstadım aslında anlattıklarımın hepsi iki tablonun birbiriyle karşılaştırılması ve bu karşılaştırılan verilerden üçüncü bir tablonun oluşturulması işlemi.
Bu durumu nasıl adım adım anlatırım inanın bilmiyorum.
Peki bir deneyeyim.
iki tane tablomuz var.bunlar a ve b isimli tablolar.b isimli tablo benim ticari programdan dışarıya export ettiğim xls tablosu aynı şekilde ben bu formatta olmak kaydıyla bu verileri ticari programa inport edebiliyorum.
a tablosu ise tedarikçi firmanın dışarıya export ettiği tablo.(dikkat ederseniz her iki tablonun kolon başlıkları farklı) fakat içerik olarak bazı kalemleri aynı örnek; b tablosunun stokkodu a tablosu ile aynı fakat kolon başlıkları farklı birisinde kolon başlığı unitinstock iken diğerinde J olarak görünmekte.
B tablosunda veri güncellenecek alan iki tanedir.birincisi,unitinstock kısmı diğeri ise listprice kısmı bu veriler güncel haliyle B listesinde J ve İ kolonlarında varlar biz güncellemeyi A tablosuna göre yapacağız.

Buraya kadar olan kısımda anlaşılmayan bir husus var mı?
Eğer tamamsa devam edeceğim Img-grin)
Özet olarak şunu anladım ki, iki tablodan birindeki sadece 2 alan diğerinden güncellenecek. Doğru mu anladım?
evet kısmen doğru.fakat tablo A da olan bazı veriler tablo B de yoklar ( veriden kastım ürünler ) yeni eklenen ürünlerinde Tablo A' dan tablo B' ye Tablo B formatında aktarılması lazımImg-grin)
Aslında olay çok daha karışık fakat burada bana bukadarlık kısmını cevaplasanız şimdilik yeterli.Ben vereceğiniz cevaptan yola çıkaraktan gerisini getiririm düşüncesindeyim.
Ben a ve b.xls dosyalarına baktığımda çok da benzeyen formatlar görmedim. Bu açıdan konuya vakıf olmayan birinden yardım almak zor olacak. Bu tür durumlarda genelde anlatan kişi açısından durum çok basit görülürken, dinleyenin anlaması son derece zor olur. Ben de aynı durumdayım. Ben de size olayı şöyle özetleyeyim.

1- Öncelikle bunları access'e veri olarak alan bir kod yazılacak.
2- Access tablolarına veriler aktarıldıktan sonra bir Sql sorgusu ile, 2 tablodan alınacak veriler alınarak yeni bir tablo oluşturulur veya tablonun birinden diğerine veri aktarılarak işlem yapılır.
3- İşlem bittiğine göre tekrar verinin dışarıya verilmesi için kod yazılacak ve çıktı xls dosyası olarak hazırlanır.

Ben de bir programda txt dosyasından benzer şekilde veri alıp düzenledikten sonra txt veya xls olarak dışarıya veren kodlar kullanıyorum. Ancak benim çalışmamda format aynı. Sizde format aynı değil ki? Siz format aynı demişsiniz de ben mi anlayamadım bilmiyorum ama format aynı görülmüyor. Sanırım atarılacak alanların formatları aynı demek istediniz. O zaman sıkıntı yok.
Sayfalar: 1 2 3 4