AccessTr.neT

Tam Versiyon: il ilçe köy
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
örneğimde formlarda personel formum var personelin il ilçe köy bilgileri bir birine bağlı güncellenmektedir fakat veri tabanına (personel tablosuna) il ilçe köy kod larını işliyor yani tabloda personel doğum il ilçe köyü 34 280 12 gibi formda her şey normal fakat bir rapor yazdırdığımda doğum yeri 34 çıkıyor bunu nasıl düzeltebilirim tablolara rakam değilde yazı yazdırabilirim. ne yaptımsa başaramadım birde personel formumda yeni ilçe koy kayıtları için ekle butonuna tıklattığımda yeni kayıt deyince hata yapıyor ben nerde hata yaptım anlayamadım örneğim ekte incelerseniz sevinirim şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
sanırım istediğin böyle bişey.
Arşiv bozuk...
ilginize teşekkür ederim örneği inceledim 1 personelde değişiklik yapınca aynı değişiklik diğer personellerdede oluyor değişiklik yapınca diğer personelleri dolaş fark edeceksiniz birde köy seçimi yapmıyor yeni köy kayıt etmiyor
sayın makcavus arşiv bozuk derken neyi kasdettiniz örneğimi ben şimdi indirdim sayın, nurullah_Serdar ın yaptığı örneği bir sorun göremedim
Sayın EROLAKSAKAL
Raporun kaynağı olan sorguya İl ve İlçe tablolarını da ekleyip bu tablolardaki id alanlarını personeldeki idler ile ilişkilendirip il ve ilçe tablolarındak il ve ilçe adlarını kullanacksınız. Yani id alanları gösterge olacak. Bunun için de personel tablonuzdaki il ve ilçe (hatta köy) id alanlarını "sayı" yapmak gerekir, yoksa ilişki kurulamaz.

Benim örneği incelerseniz daha iyi anlayacaksınız. "Be adam madem örneği yaptın da ne anlatıyorsun bir saat" demeyin, benim işim yapmak değil öğretmek. Img-grin))
sayın , Mehmetdemiral
anladığım kadarı ile bu iş olmaz diyorsunuz ben tabloda sayı görünmesini istemiyorum. çünkü raporlamalarda doğum il 34 çıkıyor buda saçma olur daha önceden il ıdını yazıyla yapmıştım ilçe ıdınıda fakat ilçelerde hata yaptı çünkü merkez her ilde var hemen hemen veya aynı isimde ilçe oluyordu bundan kurtulmak için ve daha az yer kaplaması için mantıklı olan rakama döndüm demekki eski sistemimde bir yol bulacağım yardımlarınız için teşekkür ederim.
Sayfalar: 1 2