AccessTr.neT

Tam Versiyon: Değişken Sorgulama Hk.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar Ekte sorgulamam var açılan sayfada hangi hücreyi doldurup sorgulama butonuna basıyorum ancak diğer sayfada bilgilerim gelmiyor nasıl bir yol izlemelilim yardımcı olurmusunuz. bu konuyu daha önceden
Ekteki dosya ? Tekrar ekleyebilir misiniz?
sn.bilgisayarcı kusura bakmayın örnek dosyayı göndermemişim şimdi gönderdim.
Sorunuzdan tam anlaşılmıyor ama sanırım tek hücreyi bile doldursanız sorgunun çalışmasını istiyorsunuz. Öyle mi? Yoksa tüm açılan kutular doldurulup sonra mı arama yapılacak? Açıklar mısınız?
Aslında sorgudan önce tablo yapılarınızda düzeltmeniz gereken şeyler var.
Bunlar için aşağıdaki konuyu okuyun.
Ölümcül Hatalar

Kullandığınız Parametre tablosu şeklinizde yanlış. Bu şekilde çok zorlanırsınız. Belki size daha uzun ve daha çok tablo olacağı için zahmetli gibi gelebilir ama doğrusu bu parametre dosyanızdaki alanlar için ayrı tablolar açmaktır. Forumda ararsanız bir çok örnek bulabilirsiniz.

Sorgudaki probleminize gelince; Durum adlı alanın tabloda null yani değersiz olmasından kaynaklanıyordu. Normalde boş olmaması gereken Durum adlı alanı doldurursanız, sorun kalmaz veya gönderdiğim örnekteki gibi null olunca boşluk atayacak bir kontrol eklemelisiniz.
Parametre tablonuz ile gerçek kayıtlar arasında da uyuşmazlık sorununuz var. Mesela, kayıtlarda BMC adındaki markaya ait 2 kayıt varken, parametre tablonuzda bu marka yok. Bunu çözmelisiniz.

Aslında sorgu formunuz olan anaform adlı formdaki açılan kutuların verilerini parametre tablosundan değil de, kayıt tablonuzdaki mevcut kayıtlardan gruplayarak almanız da daha güzel olabilir. Böylece verinin yanında o veriye ait kaç tane kayıt olduğunu da gösterme şansınız olur, kayıtlarda olmayan verilerde listelenmemiş olur. Örnek2 adındaki dosyada örnek çalışmayı bulabilirsiniz.
Passenger ile bir tanışıklığınız var mı bilmiyorum ama parametre dosyasını sanki oradan almışsınız gibi geldi.
İlgili konuyu incelerseniz o parametre dosyasının sakıncalarını anlatmıştım.
https://accesstr.net/konu-combobox-tan-s...tml?page=3
Sn.Seruz ve Demiral bey; konuya çok geç cevap verdiğim için özür dilerim. siz bir harikasınız. teşekkür ederim. ayrıca Sn. seruz verdiğiniz bilgilendirme için teşekkürler doğru söylüyorsunuz. tablolarımı dediğiniz şekilde düzenleyeceğim Ayrıca Passenger ile hiç bir bağlantım yok ve konuyu ilk burada görüyorum.