AccessTr.neT

Tam Versiyon: Forma sorgudan veri almak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar,

Bir formum var ve formdaki bir metin kutusuna odaklandığımda sorgu açılıyor ve istediğm sonucu gösteriyor. Sorun şu ben o gördüğüm sonucu forma giriş yapmak istiyorum.

Şöyle forma müşteri adını ve soyadını girdiğimde başka tabloda kayıtlı yaşını sorgudan buldurup aynı zamanda bu formda farklı bir tabloya kaydetmek istiyorum. Tabiki bu örnek. İlgili alana geldiğimde yaş 32 olarak çıkıyor bende kopyalayıp ilgili alana yapıştırıyorum. Ama benim istediğim bu alana kendisi kayıt olarak girsin. Tembellik işte Ozur

Şimdiden tşk...
Bahsettiğiniz formun Kayıt Kaynağı olan tablo ile bir başka tablodan yaşını alıyor dediğiniz tabloda ortak nokta varsa Dlookup fonksiyonunu kullanarak alabilirsiniz. Bahsettiğiniz bu iki tabloda TC Kimlik No, Personel No, Kişi No vb o tablo için ayırıcı ama iki tablo arasında ortak alan varsa Dlookup fonksiyonunu kullanın. Kodlarda metin kutusunun odaklandığında olayına da Dlookup fonksiyonunu yerleştirin.

Örnek olmadığı için anca bu kadar fikir yürütebildim.

Kolay gelsin...
Teşekkür ederim. Dlookup fonksiyonu anlatımınızı inceyeceğim, çözemezsem örneği koyarım.
Hocam dediğiniz gibi Dlookup ile komut yazdım olmadı, sade programı gönderiyorum, istediğim aktivite no sunu göstermesi ve tabloya kaydetmesi, aktivite no ya geldiğinizde çıkması gereken kot doğru olarak çıkıyor, nerede hata yaptım anlamadım.

Fur

Teşekkürler...
Aşağıdaki örnekteki gibi Column ile de yapılabilir.
Hocam çok teşekkür ederim, beni büyük bir dertten kurtardınız...

Bu konu ile ilgili mehmetdemiral hocamında dersi var ilgilenen ark için link aşağıda...

https://accesstr.net/konu-acilan-kutudak...ght=column