AccessTr.neT

Tam Versiyon: veri sayfası arka planı değitirme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Programda tüm formların kapattıktan sonra sadece menüler kalıyor ve arka planda gri bir ekran bu arka planın rengini devamlı olarak başka bir renge nasıl çeviririz yada buraya bir arka plan nasıl ekleriz?
Sayın kanlıtoprak;

Öncelikle formun kullanışı gereği yazdıklarınızı büyük harfle yazmamalısınız.

Konunuza gelince, o bahsettiğiniz yeri gates amca accessin rengini öyle belirlemiş. Ben bunları görmek istemiyorum derseniz. Arka plandaki görmek istemdiklerinizi açılışta ve kapanışta gizlemeniz gerekir. Formda arattırma yapın karşınıza birçok örnek çıkacaktır.
Kolaygelsin
Sn Kanlıtoprak öncelikle form kuralları gereği yazınızın tamamını büyük harfle yazmayınız. Tasarla formun altında boş bir yerde sağ tuş clik özellikler içinde arka plan rengi değiştirebilirsiniz. Ayrıca tasarla araç kutusu resim ile istediğiniz resim veya kendi hazırladığınız amblem vs. koyabilirsiniz. Saygılar.
Tamamen değiştirmek mümkün değil ama kodlarla istediğiniz rengi hatta resmi bile yerleştirebilirsiniz. Bununla ilgili bir örnek paylaşılmıştı daha önceden forumda:

https://accesstr.net/attachment.php?aid=446

Bunu istediğiniz gibi değiştirir programınıza uyarlarsınız. Mesela giriş formunuzun açıldığında olayına yerleştirirsiniz. Böylece o bahsettiğiniz gri bölümü istediğiniz şekilde değiştirmiş olursunuz...

Kolay gelsin...
sayın tdsharun
gönderdiğiniz örnek güzel ama tam istdeğim gibi değil arka plan rengini o anlığına değiştiriyor ancak programı kapatıp açtıktan sonra yine değiştirmemiz gerekiyor



ayrıca ben mesajımı büyük harfle yazdığımın hiç farkında değilim özür
C*KANLITOPRAKC*
Beğendiğiniz örneği seçilen rengin kodunu bir yere yazmasını sağlayarak ve tekrar açıldığında da o kodu renk olarak yükleyecek şekilde düzenlerseniz sorun hallolacaktır. Bunun için renk dalog kutusunda seçilen rengi bir tabloya kaydettim ve açıldığında da bu koda göre formun renklendirilmesini sağladım. Buyrun inceleyin: