AccessTr.neT

Tam Versiyon: Access Öğrenmenin Püf Noktaları
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Bilgisayar ile ilgili bir makaleden alıntıdır, makalenin bazı yerlerini access'e benzettiğim için access'e uyarlayıp ekliyorum.


**Umutsuzluğa kapılmayın, herkes öğrenebilir(özellikle gençler). Biraz sabır biraz sebat (bunlar da gençlerde bulunmuyor) yeterlidir.
**Kendinizi durdurmayın. “Yapamam” diye düşünüyorsanız bir süre sonra sahiden de yapamadığınızı görürsünüz. İnsan en kolay işi bile abartırsa, dünyanın en zor işi haline getirebilir!
**Denemekten ve yanılmaktan korkmayın. orasını burasını karıştırıp, arasında kaybolmaktan çekinmeyin.
**Somut düşünmeye çalışın. Kitaplar ve cdler, genel ve kavramsal bilgiler içerirler. Siz her zaman okuduklarınızı somuta indirgeyerek pratik olmaya çalışın.
**Paniğe kapılmamaya çalışın. Hatadan çok, hata durumlarındaki panik tehlikelidir.
**En aptalca soruları bile sormaktan (burada biz devreye giriyoruz Lol)çekinmeyin. Yoksa öğrenemezsiniz.
**Teknik terimlerden ürkmeyin. Sadece teknik adamlar değil eski kullanıcılar da, yanınızda kuş diline benzer bir dil kullanarak kendinizi cahil hissetmenize sebep olabilirler. Kullandıkları terimler önünüzde aşılmaz bir engel gibi durmasın; böyle konuşmak veya bu terimlerin hepsinden anlamak şart değildir.
**Access öğrenmek için programcı olmak gerekmez. Önemli olan neyi ne kadar öğrendiğiniz değil, Access ile işinizi görüp göremediğinizdir.
**Bilmeyenin halinden bilmeyen anlar. Tıpkı birbirlerine şikayetlerini anlatan hastalar gibi. Çoğu zaman size en büyük yardımı, daha önce benzer sorunları yaşamış, bir parça daha tecrübeli bir başka kullanıcı yapacaktır.
güzel öneriler, Teşekkürler
chopper hocam 10. maddeyi de yazayım mı? Img-grin
Yazmak lazım, kamuoyunu ve site halkını eksik bilgilendirmeyelim Lol
1. mesajda dediğim gibi , bu konu bilgisayar ile ilgiliydi.
madde 10.

“Bilgisayarcı”lara karşı dikkatli olun. Size her şeyi 15 dakika içinde anlatmaya kalkan, anlamadığınızı görünce de için için sinirlenen teknik adamlar, kafanızı karıştırabilir. Aldırmayın. Az
Öğrenmeyi teşvik edici bu yazınızdan ve Access e katkılarınızdan dolayı minnettarız
Sayfalar: 1 2