AccessTr.neT

Tam Versiyon: Tablodaki tüm makine kodlarını okutup ,matematiksel işlem yaptırmak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Üstatlar merhaba, ekteki örnekteki "MAKINAKODLARI" tablosundaki tüm makinakodlarını okutup onlarla ekteki "Form2"formunda matematiksel işlem yaptırıp listboxa yazdırmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Tam olarak ne yapmak istediğinizi bilmediğim için biraz saçma bir çalışma oldu ama, siz hatayı söylerseniz düzeltirim. Ben şöyle anladım:

1- Makine kodları tablosundaki kodlara Tablo1 deki kayıt sayısının +20 kadarını ekledim.
Mesela 1 nolu makine kodu=100, tablo1 deki kayıt sayısı 18, ikisini yoplayınca 118. Bu değere +2o ekleyince 138 olur. Bu değeri de 1440'a bölünce 0,0958333333333333 değeri çıkar. Bunu ne yapacaksınız bilmiyorum ama böyle oluyor. Bence bir hata var, hesabın neresi hatalı söylerseniz düzeltelimImg-grin))

Bu arada sorguda değer 0,095....E olarak çıkarken listbox'da 9,5....E gibi çıkıyor. Sanırım orada da bir hata var. Neyse onu da o zaman halledelim.
hocam, (kayıt sayısı=18) i değil. 100 nolu makineye ait toplam arıza sayısını kullanmak istiyorum. yani 100nolu makine toplam 5 kere arıza yaptı ise. 1440\(5+1) olacak. Ve sizin yaptığınız gibi bütün kodları listboxta sıralayacak.Fakat sıralama işinide değere göre büyükten küçüğe istiyorum Img-cray biraz sacma maalesef böyle bir formül var elimde..
Sn Mehmet hocam affınıza sığınarak örneğinizi Sn Makarax' ın istediğini düşündüğüm şekilde değiştirdim. Saygılar...
örneği eklemeyi unutmuşum
Valla ben yatmıştım artıkImg-grin)) Sonuçta formül doğru olsun da, kalıp hazır zaten.. Elinize sağlık..