AccessTr.neT

Tam Versiyon: Seçili Satır Rengi Değişimi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Merhaba,
Fazla kod veya çok detaylı mantık gerektirmeden seçilen satırın renkli görünmesi ile ilgili örneği sunuyorum.

olay şöyle; sekmeli forma bir tane hariçten metin kutusu ekliyoruz(örnek: RenkKriteri), kayıtlar arasında gittiğimiz kayıttaki birincil anahtarlı olan metin kutusu hangisi ise oradaki numarayı hariçten eklediğimiz metin kutusuna örneğin RenkKriteri metin kutusuna yazmasını istiyoruz ve bunu tıklandığında olay yordamına örneğin RenkKriteri = siraNo yazarak hallediyoruz, buradaki siraNo Birincil anahtarlı olan metin kutusudur. daha sonra formumuzdaki metin kutularını sırayla sağ tıklayarak koşullu biçimlendirme seçiyoruz ve buradaki koşul alanında "ifade" seçiyoruz, ve ifademizede örneğin [sirano]=[renkkriteri] yapıştırıyoruz. ve aşağısındaki renklerden istediğimiz rengi seçiyoruz.
bu kadar.

Saygılar.
Elinize sağlık . Teşekkürler. Sn Cüneyt Bey enter ile alt satıra indiğimizde renk değişmiyor. Saygılar...
(27/06/2009, 15:13)benremix yazdı: [ -> ]Elinize sağlık . Teşekkürler. Sn Cüneyt Bey enter ile alt satıra indiğimizde renk değişmiyor. Saygılar...

siraNo1 alanında "girildiğinde" olay yordamına RenkKriteri = siraNo yapıştırırsanız olur. Dilerseniz tüm alanlarda tıklandığında yerine girildiğinde olay yordamına da RenkKriteri = siraNo yapabilirsiniz. entere basıldığında da renk değişimi için örneği güncelledim. yeniden indirebilirsiniz.
O zaman şu satırı ekleyin kodların arasına

Kod:
Private Sub siraNo1_Enter()
RenkKriteri = siraNo

End Sub

Pardon, cüneyt de yazmış cevap. Bu arada girildiğinde olayını her satıra eklemeye gerek yok çünkü enterle gidildiğinde sadece sırano1 alanına giriliyor. Diğerlerinde ise fare ile direk tıklanabildiği için tüm alanlara yazmak gerekiyor.
Merhaba,
Ayrıca tüm alanların koşullu biçimlendirme olayı yapmadan tek bir alanı koşullu biçimlendirme yaparakta seçili satır renklendirilebilir. bunun için bir metin kutusu daha ekliyoruz formumuza (örnek: Renk), bu metin kutusunu tüm alanların uzunluğu kadar kadar uzatıyoruz. yani altta kalıyor. üstündeki metin kutuları renkleri saydam olması gerekiyor. ayrıca hariçten eklenen metin kutusu (örnek: renk) sekme durağını da hayır dememiz gerekiyor.
lütfen örneği inceleyiniz.

saygılar.
Teşekkürler Cüneyt ve Mehmet hocam
Sayfalar: 1 2 3