AccessTr.neT

Tam Versiyon: Textboxta arama sonucu gösterme hk.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba;
Açılır kutu ile yapılan bir sorgulamada sonucun bir textbox ta görüntülenmesi mümkün mü?
Yani bir araa sonucunu liste kutuları için liste1.requery ile gösterebilirken benzer şekildeki bir arama sonucunu textbox1.requery diyerek nasıl gösterebilirim? Kodu ve textbox un özellikler tarafında yapılacak ayarlamaları nasıl olur? Teşekkürler.
Lütfen bu tür sorularda bir örnek gönderseniz de örnek üzerinde çalışsak. Şimdi bunu göstermek ya da denemek için, size yardım etmek isteyen herkesin kendince bir platform kurması gerekecek. Bir tablo oluşturacağız, ardından bir açılan kutu, bir de metin kutusu. İçine örnek veriler gireceğiz, bunun listede görünüşü için belki bir de liste kutusu koyacağız. Sonra sorunuzun cevabını bulmaya çalışacağız. Eğer "ezbere cevap verebilirsiniz" derseniz daha önce böyle bir şeye ihtiyaç duymuş olan tecrübeli birisi ancak bunu yapabilecektir. Onu bekleyene kadar cevap alamayacaksınız. Ben şahsen sorunuzu cevaplamak ile cevaplamamak arasında kararsız kaldım. Çünkü aynen yukarda bahsettiklerimi yapmak zorundayım. İşin doğrusu eriniyorum. Oysa siz bir örnek yapmış olsaydınız -ki eminim en iyi örneği siz yaparsınız- biz hiç erinmeden bu soruyu çözmüştük.

Bir daha düşünün bence örnek konusunu Img-grin))
Haklısınız. Burada sorunları çözen kişiler sonuçta bu sitenin kadrolu elemanı değiller sanırım. Masa başında birileri soru sorsada bizlerde onlarla vakit harcasak demiyorlardır...
Öğrenmek istediğim konuya ait örnek ektedir. Açılan kutu güncelleme sonrasında seçilen bilgiye bağlı olan diğer bilgilerin textboxlarda gözükmesi mümkünmüdür?
Paylaştığınız bilgileriniz ve zamanınız için şimdiden teşekkürler.
Aslında bununla ilgili sitede çokca yazı ve örnek var ama ben size Column komutunu kullanarak örnekte de göreceğiniz gibi en mantıklı şekilde yaptım. Ayrıca Dlookup ile de yapabilirdiniz. Ayrıca videolar bölümünde bununla ilgili bir de videomuz var. Onu da inceleyin.

Kolay gelsin.
Teşekkür ederim.
Teşekkürler hocam...