AccessTr.neT

Tam Versiyon: Metin Kutusunda Tarih Yazdırma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
arkadaşlar ben bir hastahane veri tabanı yapıcam ödev olarak şimdi tablolarımı felan yavaş yavaş yapmaya başladım vede her adımda aklıma farklı farklı sorular geliyor çözümlemek için forumdaki konuları gezerken daha farklı sorular geliyor aklıma bende en iyis aklıma gelen soruları bir konu açıp oradaki arkadaşlara sorayım dedim öncelikle

ilk sorum
şimdi tabloda giriş tarihi diye bir alan olacak bu alana otomatik günün tarihini nasıl atarım bu form içinde gerekli formda o alanı ekledimmi otomak günün tarihi gelsin ama geçmişte girilmiş verilere geldimi o tarih günün verisi olmayacak
tarih'in varsayılan değerini Date() şeklinde yap
peki forumda bakarken kayıt olduğu tarihimi yazar yoksa hep bu günümü yazar . . .
Eğer bir form üzerindeki ilişkisiz bir alanın denetim kaynağına =date() yazarsanız her açıldığında günün tarihini gösterir. Ama bir tablo ile ilşkili bir alan sadece kaydedildiği tarihi gösterir. Tabii siz her seferinde oradaki tarihi güncellemek için bir kod koymadıysanız.

Anladığım kadarıyla siz o tarihin aynı kalmasını, her bakıldığında yenilenmemesini istiyorsunuz. Eğer formunuzu ve dolayısıyla alanı bir tablo ile ilişkilendirir ise sadece kayıt anında tarih yazılır ve değişmez.


Eğer zamanı tam olarak saat-dakika ve saniyesiyle birlikte kaydetmek isterseniz de now() komutunu date() komutu yerine kullanın.
tmm çok saol anladım Img-grin))