AccessTr.neT

Tam Versiyon: Modülde Hesaplama Yapma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Sayın Hocalarım Hesaplamaları Modülden alabilirmiyim?
mesela:
Bazı sabitler var o sabitlere dayalı bir hesaplama
TabMaas=AylKat*Gost

buna benzer bir çok formül var ama bana bir tanesiniz yazılışını gösterebilirmisiniz?Diğerlerini buna göre düzenlerim herhalde
şimdiden yrd.için tşk
Bir modül oluşturun. Bu modülde önce global değişkenler tanımlayın. Bu değişkenler sizin sabit değerleriniz olsun. Mesela
Global AylKat As String
global Gost as String

gibi... String olması her türlü değer atanabilmesi anlamına geliyor. Eğer sadece sayısal değerler atayacaksanız bunu integer olarak değiştirin.
Bu modülde oluşturduğunuz bu değişkenlere artık istediğiniz formdan atama yapabilirsiniz. Mesela bir formda metin0 alanına girilen değeri herhangi bir olay yordamıyla modüldeki değişkene gönderebiliriz.

Aylkat = metin0

böylece metin0 alanına yazdığınız değer -global bir değişkeni modülde tanımladığımız için- programınızın herhangi bir bölümünde kullanılabilir. Buradan atadığınız değerin başka bir formda kullanılabildiğini
msgbox aylkat
komutuyla görebilirsiniz. Kapatmış olduğunuz form üzerindeki değer değişkene doğru olarak atanmışsa msg kutusu içerisinde değişkene atadığınız değer görülecektir.
Şimdi artık bir form üzerinde mevcut olan bir metin kutusuna diyelim ki tabmaas adını verdiniz. Herhangi bir olayın sonucuna
TabMaas=AylKat*Gost

derseniz modülde tanımladığınız aylkat değişkeni ile Gost değişkenleri çarpılarak Tabmaas adlı metin kutusuna değeri yazacaktır.

İşte size modülün çok basit olarak nasıl kullanılacağı....

Bu arada, eğer modül olmadan bunu yapmak isterseniz o da mümkün. Bir değişkenler formu oluşturun ve program açıldığında o da açılsın ama simge durumunda beklesin. Ve hiç kapatılmasın. Böylece aynı işi gören bir form kullanırsınız. Bu tabii amatörce bir çözümdür. Doğru olan şey, değerlerin değişkenlerle modüle atanması ve bu değerler eğer programın herhangi bir anında kullanılacaksa public veya global deyimleriyle tanımlanmalı; aksi halde dim yeterli gelmektedir. Dim ile yapılan değişken tanımları o anda üzerinde çalışılan formda etkilidir.

Kolay gelsin..
hocam çok güzel anlatmışsınızda ben formül yazmasını bilmiyorum.
Mesela bazıları privet sub 'la başlıyor bazıları başka birşeyle metin kutularında değer olmadığında hata vermemesi için birşeyler yazılıyor.
Sadece bu verdiğim formüle göre private sub End sub veya function end function hangisi kullanılacaksa bunların arasında olması gerekenleri zahmet olmazsa yazarmısınız.Şimdiden tşk
(22/01/2009, 14:10)furens yazdı: [ -> ]hocam çok güzel anlatmışsınızda ben formül yazmasını bilmiyorum.
Mesela bazıları privet sub 'la başlıyor bazıları başka birşeyle metin kutularında değer olmadığında hata vermemesi için birşeyler yazılıyor.
Sadece bu verdiğim formüle göre private sub End sub veya function end function hangisi kullanılacaksa bunların arasında olması gerekenleri zahmet olmazsa yazarmısınız.Şimdiden tşk

Sayın furens;

1- Mehmet hocam ne kullanmanız gerektiğini zaten söylemiş: Global, Public

2- Zaten Mehmet hocam anlatımıyla size modulü oluşturmuş bile...

3- Modul kullanımıyla ilgili sitemizde bir sürü örnek var.

4- Nelerin modulde kullanılacağını ve nelerin nasıl hesaplamalara tabi tutulacağını siz biliyorsunuz.


Tüm bu sebeplerden dolayı, mümkünse, forumdaki örneklere, derslere, anlatımlara, videolara bakarak siz bir modul yapın.

Eğer yaptığınız modulde hata alacak olursanız o zaman tekrar sorarsınız. Böylece hem öğrenmiş olursunuz hem de biz varsayımlar üzerinden konuşmamış oluruz...

Ne dersiniz???

Saygılar...
işte fark burada siz anlamışsınız ama ben trene bakar gibi baktım treninde kömürlümü elektriklimi olduğunu bile anlayamadım.
anlasaydım hiç sormazdım ben bu yukarıdaki formüle göre bir modül oluşturuvermenizi oluşturduğunuz modüle görede ben yeni formüllere uygulamaya çalışacağımı söyledim.
2007 yılından beri bu siteden örnek indirdim.çoğu bilgisayarımda birzıda cd'de ama her işlevde kullanılan terimler ve veri türleri farklı.tekrar söylemekte fayda var.O kapasite yok.
Sayın furens.. Verdiğim bilgiler sadece verdiğiniz örnekle ilgilidir. Ne yapmak istediğinizi bilemediğim için daha farklı birşey yapmam mümkün değil. Ama çalıştığınız örneği eklerseniz, örnek üzerinde yapmak istediğinizi de açıkça anlatırsanız yardımcı oluruz. Ama modül kullanımı ile ilgili ne anlatsak boş olacak sanırım. Siz kendiniz de diyorsunuz böyle olduğunu. O zaman "hazır bir modül yazın kullanayım" demişsiniz. Modülün yazılabilmesine gerek bile olmayabilir. Ne için kullanacağınızı bilemediğimizden böyle bir talebi karşılamak zor. Basit matematiksel işlemler için ise modüle gerek yok. Sanırım siz modül kavramını yanlış kullanıyorsunuz.

Kolay gelsin..
Sayfalar: 1 2