AccessTr.neT

Tam Versiyon: Tabloda Veri Birleştirme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhabalar Ekte veritabanlarım var ve program olarak kullandığım mdb dosyasıda ekte mevcut Sınav programı.mdb ile Form1 de Sınav001.mdb Veritabanını seçtiğimizde programa veritabanını yüklüyor fakat sınav002.mdb ve diğerlerindede sıranolar aynı olduğundan önceki aktarımı silip yüküyor diğer veritabanlarına yükleme yaparken sıranoları enson sıra no ne ise o sıranodan sonra otomatik numara vererek aktarım yapmamız mümkünmüdür.
Örnek uygulamanızdaki kodlar güncelleme yapmıyor. Veritabanı seçip butonu tıkladığında uygulamadaki tüm tabloları silip seçtiğin veritabanındaki tabloları aktarıyor.
evet tabloları silip yüklüyor fakat hepsindeki sırano aynı olduğundan yenisini kabul etmiyor benim isteğim ilk eklediğim veritabanının önceki son sıra numarası ne ise o numara üzerine otomatik sıra numarası verip aktarmasını istiyorum. mesela SINAV001.MDB de sırano 1, 2, 3, SINAV002.MDB de ise üzerine aktardığında Sırano 3, 4, 5, şeklinde sonrakiler içinde 6,7,8 üzerine ekledikce otomatik numara versin istiyorum.

Sırano kullanan Tablolar
Analiz.DersSiraNo
Dersler.SiraNo
Notlar.SiraNo
KonuAnalizi.DersNo
Konular.DersNo
Arkadaşlar tabloda veri birleştirme işlemini nasıl yapabiliriz
Tablolarınızın yapısını değiştirdim. Form1 formuna yeni bir düğme ekledim o düğme ile tabloların içeriği boşaltılıyor.
Sonra eski metodumuzla tabloları içine ekleyerek alacaktır.

Kolay gelsin.
hocam üzerine veritabanı eklediğimizde ders sıra nosu 1,2,3 ikinci veritabanını eklediğimizde yine 1,2,3 olarak aktarıyor en son sıra numarasından sonra otomatik numara vererek .4,5,6 şeklinde aktarmasını istiyorum liste alırken ders sıra numarasında göre aldığından listede isimler iki tane çıkıyor
[Resim: 13551601701.jpg]

[Resim: 13551602621.jpg]
Sayfalar: 1 2