AccessTr.neT

Tam Versiyon: formda sorgu kullanıdığında eşleme problemi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
merhabalar
yapmak istediğim uygulamayı öncelikle tarif edeyim. işyerinde her gün göreve çıkılıyor. bu bilgiler görev bilgileri isimli tabloya giriliyor. görev esnasında gerek görüldüğünde tutanak tutuluyor. buda tutanak tablosuna yazılıyor. tutanaklar hakkında yazışmlar yapılıyor. buda giden evrak bilgileri tablosuna yazılıyor. ben giden evrak bilgileri tablosu veri yazmak ve görmek için bir form oluşturdum. form veri kaynağı olarakta tutanak tablosundan ve giden evrak bilgileri tablosundan aldığım sorguyu kullandım. sorguyu kullanmamın nedeni giden evrak bilgilerine kayıt yaparken kişi /kurum alanında yazdığım kişiyi görmek. buraya kadar sorun yok. sorun şurada burada tutanağı olmayan bir genel yazı yazıldığında eşleşme problemi yaşıyorum. tutanak kaydı olmadığından giden evrak formunda kayıt yaptırmıyor. giden evrak formunun kaynağını sorgu değilde tablo yaptığımda sorun olmuyor. fakat ben forma girereken kişi / kurum bilgisinin otomatik görünmesini istiyorum.
tutanağı olmayan bir verinin giden evrak kaydını sorgu kullanak nasıl girerim.
şimdiden teşekkürler
fikir vermesi açısında ufak bir düzenleme yaptım
ilişkilendirmeye bakabilirseniz .ilave olarak yeni 2 adet form ekledim incelermisiniz.
dayday cevabın için teşkkür ederim. fakat ya ben istediğimi anlatamadım yada senin yaptığını anlamadım. benim derdim giden evrak bilgileri formu ile. giden evrağa kayıt bazen tutanakla ilgili bir yazı olabiliyor ki o yüzden tutanak ile giden evrak arasında ilişki kurdum. başka bir yerde o tutanağa ait gelen gideni tek bir yerde göreyim diye. ayrıca giden evrak formu ile kayıt yaparken ve daha sonrasında yazdığım yazının hangi tutanağa ait olduğunu kurum kişi bölümünde görmek istiyorum.(FRM_GidenEvrak_kaynaksorgu formunda olduğu gibi).
ama her zaman bir tutanağa ait yazı yazılmadığından sorun olabiliyor. bazende bir tutanaktan bağımsız genel yazı yazılıyor. bu durumda sorgu ile hazırlanmış formda tutanak no sunu boş bıraktığımda sorun yaşıyorum. Access uyarı veriyor. çünkü yazı kayıtlı tutanağa istinaden yazılmadı. bunu da formunun kaynağını sorgu değilde tablo yaptığımda çözüyorum(FRM_GidenEvrak_kaynaktablo) ama bu seferde üstte giden evrak formuna veri girerken kişi/kurum göremiyorum.
sizin yaptığının dosyada ben bunu göremedim. umarım istediğimi anlatabilmişimdir.
dayday cevabın için teşkkür ederim. fakat ya ben istediğimi anlatamadım yada senin yaptığını anlamadım. benim derdim giden evrak bilgileri formu ile.
giden evrağa kayıt bazen tutanakla ilgili bir yazı olabiliyor ki
o yüzden tutanak ile giden evrak arasında ilişki kurdum.
başka bir yerde o tutanağa ait gelen gideni tek bir yerde göreyim diye.
ayrıca giden evrak formu ile kayıt yaparken
ve daha sonrasında yazdığım yazının hangi tutanağa ait olduğunu kurum kişi bölümünde görmek istiyorum.(FRM_GidenEvrak_kaynaksorgu formunda olduğu gibi).
ama her zaman bir tutanağa ait yazı yazılmadığından sorun olabiliyor.
bazende bir tutanaktan bağımsız genel yazı yazılıyor.
bu durumda sorgu ile hazırlanmış formda tutanak no sunu boş bıraktığımda sorun yaşıyorum. Access uyarı veriyor.
çünkü yazı kayıtlı tutanağa istinaden yazılmadı.
bunu da formunun kaynağını sorgu değilde tablo yaptığımda Çözüyorum(FRM_GidenEvrak_kaynaktablo)
ama bu seferde üstte giden evrak formuna veri girerken kişi/kurum göremiyorum.
sizin yaptığının dosyada ben bunu göremedim. umarım istediğimi anlatabilmişimdir.