AccessTr.neT

Tam Versiyon: Sorguda Satırları Birleştirip Değerleri Toplamak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba arkadaşlar.



Ekteki dosyada siparis_tolga sorgusunda, siparişi girilen ürünleri ve sevk edilen ürünlerin sipariş kodlarını eşleştirip, ilgili siparişin kaç adedinin sevk edildiğini, kaç adet daha kaldığını takip etmeye çalışıyorum. Lakin Siparis_tolga sorgusunda görüldüğü üzere her sevk ettiğim ürün bir satır olarak giriş yapılıyor ve buda biraz karmaşaya yol açıyor.



sorguya TBL_stok_cikis tablosundan satır geldiği zaman sorguya sadece 1 satır eklensin, ikinci satır,satır olarak  eklenmesin ama urun_sevk_toplam sütunundaki değer ile gelen veri kadar toplama yapsın.



İlgili formlar:

FRM_sevkiyat_karti: ürünleri sevk edip, sevk edilen ürünlerin sipariş numaralarını girdiğim form.

urun_gir_sorgu: siparişlerin ne kadarının gittiğini ve mevcut siparişleri takip ettiğim form.



urun_gir_sorgu formundan örnek verecek olursam;



990000133 ürün kodunu açılan kutudan seçtiğimde  altformdaki verileri incelediğinizde üç adet "ID'si 3" olan veri var. burada o üç veri birleşsin, ( o üç verinin tablo karşılıkları aynıdır) sadece ürün sevk toplam bir önceki değere + olarak eklensin.



Kusura bakmayın arkadaşlar elimden geldiğince yalın anlatmaya çalıştım ama elimden bu geldi biraz karışık oldu sanırım Img-grin



Şimdiden teşekkür ederim.
Emre.rar


istediğiniz gibi olmuş mu?
Merhaba kadirdursun,

Hazırladığın örnek işimi çözdü. Ben miktar kısmının toplamını almak istemiyordum ama o alanı kaldırıp tekrardan gurupla olarak ekleyince işime yaradı.

Yardımın için çok teşekkür ederim.
probleminizin çözüldüğüne sevindim.