AccessTr.neT

Tam Versiyon: Formda İstenilen Tabloya göre Arama
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Formun altında İlçe, Köy ve Mahalleye göre arama yapıyor. Bu aramayı Ana tablodan yapıyor. Oraya Tablo Adı isminde açılan kutu koydum. Açılan kutuda olan Tabloyu seçtiğimde o tablodaki bilgilere göre ara yapıp bilgiler gelip, onu seçtiğimde forma gelmesini sağlayabilirmiyiz.
Birde Şu anda mevcut olan formda arama yaptığımda listeden üzerine tıkladığımda AddNew veya Edit olmaksızın Update veya CancelUpdate uyarısı geliyor. ve İlçe ismini silip İd_No numarasını yazıyor.
içmesuyuu.rar
maslak,memba ve sebeke tablolarınızdaki veriler ana tablodaki verilerle aynı sanırım.Ana tablodaki verilerle aynıysa açılan kutu ile tabloyu seçip o tabloya göre arama yapacağımıza sadece ana tablodan arama yapsak daha mantıklı değil mi?
Dosyayı son şeklinde Coskun0559 üstadımızın tavsiyesine göre ana tabloya göre düzenledim. Ana formda yapmış olduğum arama listesinde listeye gelen İlçe köy ve mahalle ismine tıkladığımda aynı İd_No olan bilgiler Formda geliyor. yalnız gelmesine geliyorda mevcut listede bulunan ilçe ismini AddNew veya Edit olmaksızın Update veya CancelUpdate uyarısı geldikten sonra İlçe ismi İd_No numarası geliyor. İlçe ismi siliniyor.


içmesuyuu_son1.rar
Denetim kaynağından İlçe adını kaldırdım düzeldi.Tamamdır.