AccessTr.neT

Tam Versiyon: Sorguda Tümünü Seçebilmek.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
ekte sunduğum örnekte sorgu kayıt kaynağını formdaki açılan kutudan alıyor ancak oradan tümü seçeneği seçildiğinde tüm kayıtların sorguda olmasını istiyorum..
ben müşteri ismini seçince o müşteriye ait olanlar geliyor sorgudan bün (Tümü) seçince hepsi gelsin istiyorum..kolay gelsin.. teşekkürler şimdiden

Ek Dosyalar
 açılan kutu tümü uygulaması.rar(93.78 KB)
(Tümü) yerine * kullanılmıştır.

Lütfen olumlu veya olumsuz geri dönüş yapınız...
Bakalım beğenecekmisiniz?Img-grin

Açılan kutuya (Tümü) seçeneği eklendi ki her seferinde seçilebilsin.
Sorgu ile yola çıktığınız için kafa karıştırıcı olmasın diye aynı şekilde devam ettim. Ancak bilmelisiniz ki kodlar ile de sorgu oluşturabilirsiniz.

Ek Dosyalar
 açılan kutu tümü uygulaması_2012-01-11.rar(23.96 KB)
sayın black eagle,teşekkür ederim ilginize ancak ayrı bir sorgu hazırlama şansım yok 50'ye yakın sorgu kaynağım var 50 tane daha eklersem sıkıntılı olur, teşekkür ederim. sanırım. power hocamın izlediği yolu geliştirmek durumundayım.
elimde depo prg. ait bir sorgu Sql = var şu şekilde ordan esinlenmek istedim ancak uygulamama aktaramadım belki size fikir verir..

(SELECT ÇIKIŞ.[FİRMA ADI] FROM ÇIKIŞ WHERE (((ÇIKIŞ.[FİRMA ADI])<>"")) ORDER BY ÇIKIŞ.[FİRMA ADI])UNION (SELECT"(Tümü)"AS [FİRMA ADI] FROM ÇIKIŞ);

bu sorguyu tasarım görünümünde açamadığım için uygulayamadı.yarısını yaptım yarısı Img-grin???
O halde size bir öneri daha; eğer açılan kutuyu boş bırakır ve sorguyu çalıştırırsanız tümünü görebilirsiniz. Bu kodu sorgunuzun Sql i ile değiştirip deneyin. Bu arada açılan kutunun varsayılan değerini silmeyi unutmayın.
SELECT alıs.AdıSoyadı, alıs.MüşteriNo, alıs.Barkodu, alıs.ÜrünNo, alıs.KODU, alıs.ÜrünAdı, alıs.Adet, alıs.TARİH, [Formlar]![RAPORLAR]![Açılan Kutu8] AS İfade1
FROM alıs
WHERE ((([Formlar]![RAPORLAR]![Açılan Kutu8]) Is Null)) OR (((alıs.AdıSoyadı)=[Formlar]![RAPORLAR]![Açılan Kutu8]) AND (([Formlar]![RAPORLAR]![Açılan Kutu8]) Is Not Null));
sayınblack eagle, çok güzel olmuş ellerinize sağlık
ancak, bahsettiğim 50 küsür sorguda her bir ayrı sorgunun içeriği farklı yani eklenen alanlar.. dolayısıyla bu sql, her sorgu için uyacak mı?
sondaki şu sütünu kopyalasam uygun olur mu?

[Formlar]![RAPORLAR]![Açılan Kutu8]
Is Null
Is Not Null


teşekkürler tekrar kolay gelsin..
Sayfalar: 1 2