AccessTr.neT

Tam Versiyon: Programı Uzaktan Kapatmak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar aklımdaki şu;

Mesela bir programım var ve versionu 1
Bu programın version 2' sini çıkardım ancak version 1 i devre dışı bırakmak istiyorum. Onu yaptığımda version 1 kimsede çalişmicak ve "Version 2 çıkmıştır" şeklinde bir uyarı vericek.
Bunu nasıl sağlayabilirim veya oto patch sistemide olabilir.

Yardım edene +rep+rep+rep+rep+rep+rep+rep+rep+rep+rep+rep+rep

Yardım etmeyene SopaSopaSopaSopaSopaSopaSopaSopaSopaSopaSopa

Gerçekten çok işime yaricak...

Şimdiden teşekkürler Az
Eğer adminlerden biri yardım eder ise programımda bu sitenin linkini ve yardım eden kullanıcının adını vericem.

Userlardan biri yardım ederse nickini programa yazıcam.
Sn. mqunetr

öncelikle kimsenin size yardım mecburiyeti olmadığını hatırlatmak isterim. Ayrıca buradaki çoğu site yöneticisi ve diğer arkadaşların yaş ortalamasının da sizden yukarda olduğunuda bilmeniz iyi olur. Birde site adı, user nicki olayı size kalmış bişeydir.


Bununla birlikte sürüm güncelleme olayı yaparsınız, program her açılışta otomatik sürüm güncellemesi yapar. Sürüm değiştiği anda, programın güncellenmesi gerek aksi halde çalışmayacaktır diye bir hata mesajı verir. Tabi bunu yapmanız için, bilgisayarın internete bağlı olması gerekir. Yani eğer bilgisayar internete bağlı değilse, sürüm kontrolü yapamaz ve yeni sürüm olduğunu bilemez böylecede sürekli aynı sürümde kullanılmaya devam eder.

Program güncelleme işlemi için .Net içinde OneClick uygulaması geliştirin kendi programınızda istediğiniz bir noktada güncelleme kontrolü yaptırabilirsiniz.

Internet bağlantısı olmadan güncellemeye şu şekilde zorlayabilirsiniz. Programın ilk çalıştığı zamanlarda tarihi kaydedin. Program içinde istediğiniz noktalara programın çalışacağı son tarihi kontrol eden bir kod yerleştirin. Mesela 1 Ocak 2011 de program kuruldu ve en son 1 Mart 2011 tarihine kadar güncelleme olmasını istiyorsunuz. Siz kodlarınızın içinde şöyle kontrol ettireceksiniz :

Eğer bugünün tarihi 1 Mart 2011 veya sonrası ise o zaman programda "Güncelleme yapmanız gerekmektedir" şeklinde bir uyarı vermelisiniz ve programı kapatmalısınız.
Mesela bir programım var ve versionu 1
Bu programın version 2' sini çıkardım ancak version 1 i devre dışı bırakmak istiyorum. Onu yaptığımda version 1 kimsede çalişmicak ve "Version 2 çıkmıştır" şeklinde bir uyarı vericek.
Bunu nasıl sağlayabilirim veya oto patch sistemide olabilir.

Arkadaşlar gerçekten çok işime yaricak şimdiden teşekkürler...

Sabırsızlıkla bekliyorum

Bu konuda yardım eden her kimse programımda onun adını vericem

Zaten programımın version 0.1' i mevcut. 0.2' sinde o kişinin adını vericem
Aslında doğru kelimeler ile arama yapmış olsaydınız önceden eklenmiş konuyu görebilirdiniz:

Güncel Versiyon Kontrolü / Lisans Koruma Örneği
Konu kapatılabilir ...