AccessTr.neT

Tam Versiyon: Açılan kutularla sorgu yapma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar; Access 2003 ile sitenizden de faydalanarak amatörce emlak veritabanı dosyası yapmaya çalışıyorum. Sizlere birkaç tane sorum olacaktı:
1- programı işyerinde ağ üzerinden 4-5 arkadaş kullanacağız. Diğer arkadaşlar tabloları kullanmayı bilmediklerinden dolayı veri girişleri form üzerinden olacak. Sitede tabloları bölme önerilmiş ama ben Araçlar-Gelişmiş açıp buradan paylaşılan ve düzenlenmiş kaydı işaretledim. Deneme yaptık herkes aynı anda kaydet’e basmamak kaydı ile program çalışıyor. Acaba gelecekte bu şekilde veri girişi sıkıntı yaratır mı?
2- Bazı sorgular yaptım. Mevkii adlarını yanlış girdiğimizde sorgu sonucu boş oluyor. Bu sorgu yada raporlara koşul (özellikle mevkii) girerken koşulları açılan pencerelerle girebilir miyim. ?
Not:parolalar: misafir ve emlakçı
İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler……….
İnceleyiniz. Yeni bir rapor formu oluşturarak kriterleri seçebileceğiniz bir alan oluşturduk. Örnek yaptıkça mantığını daha kolay anlayacaksınız. Kolay gelsin.
Emek ve katkılarınız için teşekkürler.
Hocam BlackEagle; öncelikle ilginiz için teşekkürler. Ancak açılan kutuda aynı mevki ismi kayıt adedi kadar tekrarlıyor bunu engelleyebilir miyim?
Form1'deki Açılan_Kutu0
Sütun Sayısı:1
Sütun Genişlikleri:5
Satır Kaynağı: SELECT DISTINCT gayrımenkul_daire.mevkii FROM gayrımenkul_daire;
İlişkili Sütun:1

olarak değiştir.