AccessTr.neT

Tam Versiyon: Cari Exkstre yürüyen bakiye hatası
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
www.accesstr.net ailesi iyi çalışmalar. Sayın kural hocamın öğretmiş olduğu yürüyen bakiye sorgusunu projeme eklediğimde problem ile karşılaşmaktayım. (örnekteki gibi) İçerisinde cari hareket, ürün alış satış, gelen çek, kesilen çek, bunları Cari Hareket tablosundan tablo yapma sorgusu ile Cari_Extre tablosu yaptırıp diğer tablolarıda Tablo ekle sorgusu ile Cari_Extre de birleştirip yürüyen bakiye sorgusunu çalıştırıyorum. sorgulardan bir tanesi çalıştığı vakit problemsiz düzgün bir şekilde hesaplama oluyor. Fakat tüm sorgular çalıştırıldığında yürüyen bakiye alanında değişiklikler ve sapmalar oluyor. (kanatimce kimlik numaraları düzensiz sıralanmasından kaynaklanıyor.) bir sürü durum denememe rağmen bir türlü başarılı olamadım. yardımcı olabilirmisiniz. Şimdiden teşekkür ederim. iyi çalışmalar.
Sayın özgüryasin;
Demin size gönderdiğim ÖM de Belirttiğim gibi;
Alıntı:Cari Hareket Bir Müşteri ile yapılan hareketlerin tümünün bulunduğu yerdir. Sen her hareket türü için bir tablo yaparsan her birinden gelen kimlik farklı olacağından ve tarih meseleside ekstrelerin bel kemiği olduğundan otomatik sistem çakar. Sen en iyisi tüm cari işlemleri bir tabloya kaydet ama işlem tiplerini bir alana not et böylece çok rahat olur diye düşünüyürum bunun içinden çıkmak biraz zor gibi geliyor bana ama yinede deneyelim yeni bir yöntem.

doğru olan şekli açıkladığım halidir. Ancak kurmuş olduğunuz yapıyı yeniden uğraşıp düzeltmemek için ekte örneği inceleyin. Sizin meseleniz çözülmüştür.

Kolay Gelsin.
Öncelikle yürüyen konu için ÖM atmanıza gerek yok buradan sorabilirsiniz.
Otomatik sayı bitermi? Bence bitmez.
Azalan Tarihte Sıralama istiyorsunuz. Bu Cari Ekstrenin Mantığına Aykırıdır. Cari Ekstre Tarih sırasına göre müşterinizle sizin aranızdaki hareketleri gösterir listedir. Ama ters sıralama meselesini yürüyen bakiye sorgusunun kodunu ;

SELECT Cari_Extrem.Tarih, Cari_Extrem.Kimlik, Cari_Extrem.[no], Cari_Extrem.Durum, Cari_Extrem.borcu, Cari_Extrem.alacagi, Dsum ("Alacagi ","Cari_Extrem"," VAL([no])=" & Val([Cari_Extrem].[no]) & " and VAL(kimlik)<=" & [Cari_Extrem].[kimlik])-DSum("Borcu","Cari_Extrem"," VAL( [no])=" & Val([Cari_Extrem].[no]) & " and kimlik<=" & [Cari_Extrem].[kimlik]) AS bakiye
FROM Cari_Extrem
ORDER BY Cari_Extrem.Tarih DESC;

şeklinde çözebilirsin.
Kolay Gelsin.
Alıntı:Teşekkür
Kime: Kur@l(Bugün, 18:34)
hocam çok teşekkür ederim. tari,h sıralamasını düzelttim. çok sağ olun.
Şeklinde özel mesaj atmış onu yayınlayıp konuyu kapatıyorum. ÖM ile soru sormayın... Yanıtlarınızı ÖM ile atmayın... Lütfen...
Hocam çok teşekkür ederim. sorunum çözüldü. ama aklıma takılan bir durum var. bu otomatik sayı sıfırlanmadığı için belli bir zaman sonra baya yükselecek. otomatik sayının bir sınırı varmı acaba? ileride problem teşkil edermi?
+rep Tesekkur
Otomatik sayının sınırı 2.147.483.647`dir, Buda 2147483647 satır kayıt demektir. Bu kadar adet satırda işlem hareketi olacağını sanmam ama sizin iddianız ulaşağıysa ulaştığında yeni bir yöntem buluruz.Hayırlı Akşamlar.
Sayfalar: 1 2