AccessTr.neT

Tam Versiyon: Bir programda olması gerekenler
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar;
Benim sorum aslında direk Access sorusu değil.
Geçen sene bir test okur makinası aldım. Hangi dilde programlandığını bilmiyorum.
Yalnız sene sonunda 6. sınıfta ki öğreniciyi 7. sınıfa yükseltemiyorsunuz. Üretici ile durumu görüştüm. "Bu özellik yok. size var demedik. Buzdolabının yenisi çıkınca eskisini geri mi veriyoruz " gibi bir yaklaşımla karşılaştım.
Sizler programcı olarak bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz. Ben haksız mıyım?
İlgilenen arkadaşlara teşekkürler.
Programı kötülediğim zannedilmesin.
Gerçekten çok işime yarıyor
öncelikle geçmiş olsun diyorum.
valla bende program yazıp satarım update yapmam gereken firmalara ücretsiz kuruyorum sadece hizmet bedelimi (yol ve yemek parası) alıyorum.
herkes aynı yaklaşımda değil malesef.
Burada programın yapısı önemli. Test okuma programının mantığı doğru/yanlış kontrolü yapmaktır. Bu doğru yanlış kontrolünü size raporlamaktır. Öğrencinin 6. sınıftan 7. sınıfa geçmesi o programın özelliğinde olmaz. Yalnız programınız test okuma özelliği ile birlikte dershane takip programı ise o özellik olması gerekir. Eğer öyle bir özellik yoksa dışarıdan harici programlar ile (mesela Access) kendiniz yükseltme işlemini basitçe yapabilirsiniz.
Arkadaşlar;
Ben söylediğim özelliği zaten ekledim.
Cevaplardan anladığım kadarıyla Dersane mantığı kullanılarak hazırlandığı için normal bir durum diyorsunuz. Ben se sınıf öğretmeni mantığını kullanmışım.
Eh her kes farklı düşünür ve farklı yaşarmış.
İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
Dershane veya okul fark etmez eğer programda öğrenci bilgilerini takip özelliği varsa üst sınıfa yükseltme işini güncelleme ile size sunmaları (ücretsiz) daha uygun olur.