AccessTr.neT

Tam Versiyon: alt form yardım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
İyi Akşamlar,
Daha önce Kur@l hocamın yardımlarıyla ve Coşkun hocamın mainmenu tasarımıyla ekteki açık lise öğrenci takip programını yaptım. Önceleri sorun yoktu, ancak öğrenci sayısı artınca sınıfları A ve B grubu olarak ikiye ayırmak zorunda kaldık. Öğrenci Bilgi Girişlerinde öğrencinin seçtiği dersler girilirken tblderslistesi'nden kendi grubuna ait bilgilerin gelmesini istiyorum ki burada tek fark Öğretmen adı. Mevcut durumda öğrenci A grubu da olsa B grubu da olsa hep A grubu ders bilgileri geliyor. Bu konuda da yardımlarınızı bekliyorum.
Ayrıca şu anda kullandığım programda 850 civarında ders kaydı bilgim var. Bunlarıda A grubu, B grubu olarak ve öğretmen isimlerini (mevcut kayıtlarımda grup bilgisi yok, bunu yeni ekledim) silmeden güncelleyebilir miyim?
Teşekkürler...
Varsa ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim. Sonunda sorunu çözdüm...
Çözülmüş halini ekliyorum... Yeni yapacağım kayıtlarda sorun yok.
Ancak ben öğrencilerin ders seçimlerini hemen hemen tamamladım. 115 öğrenciye ait 851 kaydım var. Önceki kayıtlarımda tblderslistesi tablosunda grup alanı yoktu ve dersogretmeni alanları a,b,c,d gibi harfler atamıştım. Örneğin Ayşe Kaya ismli öğrencinin ders öğretmenleri e,r,t,y vs. ve grup alanları boş. Ders öğretmeni alanlarını tbldersler tablosundan ve grup alanını öğrencinin grubuna uygun olarak tblderslistesi tablosundan otomatik olarak güncelletebilir miyim? Yani Ayşe Kaya A grubu öğrencisi olduğundan Gelişim Alanları 1 dersi için ders öğretmeni e yerine Nuray, grubu da A olacak. Bu güncellemeyi otomatik olarak 115 öğrenci için yaptırmam gerekiyor, çünkü sınıflar kalabalık olduğundan sınıfları A ve B grubu olarak ikiye böldük ve bu sorun ortaya çıktı.
Sorumun ikinci kısmı çözülmedi ki...
ELİNE SAĞLIK
(12/10/2011, 14:59)mk70 yazdı: [ -> ]Sorumun ikinci kısmı çözülmedi ki...

Sn.mk70, Sorunun ikinci kısmı için yeni konu açman gerekiyor.

UPDATE tbldersler INNER JOIN tblderslistesi ON (tbldersler.sinifi = tblderslistesi.sinifi) AND (tbldersler.dersler = tblderslistesi.dersler) AND (tbldersler.grup = tblderslistesi.grup) SET tbldersler.dersogretmen = [tblderslistesi].[dersogretmen];

yukarıdaki Sql kodunu sorgu olarak kaydedip çalıştır. tbldersler tablosunda Gelişim Alanları 1 dersi için B grubu 10. sınıf için Derya, A grubu 10. sınıf için Nuray yazacaktır.
Teşekkür ederim,
Son günler siteye giremedim... Ancak gördüm.