AccessTr.neT

Tam Versiyon: Metin kutularını bir metinde birleştirmek
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba. Metin kutularını birleştirmek için sorguda & işaretinin kullanılacağını siteden arama yolu ile öğrendim. Ancak sıkıntım, ekte görüleceği üzere birleştirilen metinlerin, açılır kutudan veri alıyor olmalarından dolayı rakam şeklinde görülüyor olması. Nasıl çözebiliriz? Şimdiden teşekkür ederim.
Öncelikle tablo ilişkilendirmeniz hatalı yani metin alanına birincil anahtar ataması yapmışsınız bu nedenle metin değerleri otomatik sayı şeklinde algılanıyor birincil anahtar özelliğini kimlik için oluşturun ve tablo yapınızı yeniden türkçe karakter ve boşluk kullanmadan yeniden düzenleyin. Bu işe başlamadan önce mutlaka Yapılmaması Gereken Ölümcül Hatalar bölümümüzü okuyun.
Sevgili hocam. Dediklerinizi yaptım ama değişen bişey olmadı malesef. Metni birincil anahtar yapma işini, bu şekilde yaparsam belki olur düşüncesi ile yapmıştım.
sorgunun Sql kodunu aşağıdaki ile değiştir.

SELECT Tablo1.Kimlik, Tablo1.sınıf, Tablo1.brans, Tablo1.tür, [sınıf].[sınıf] & " " & [branş].[branş] & " " & [tür].[tür] AS İfade1
FROM tür INNER JOIN (branş INNER JOIN (sınıf INNER JOIN Tablo1 ON sınıf.Kimlik = Tablo1.sınıf) ON branş.Kimlik = Tablo1.brans) ON tür.Kimlik = Tablo1.tür;
sayın sledgeab hocam. elinize sağlık. Teşekkür ederim...