AccessTr.neT

Tam Versiyon: Tablodan diger başka Tabloya veri alımı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
sayın hocalarım ek'te sunduğum acizane program taslağımda her bir kişiye ait Tablo GırısCıkıs dan Uye formunda bulunan alt formdan ilişkili olarak giriş ve çıkışlar işleniyor. işlenen kişiye ait en son giriş ve çıkışlar bölümündeki işlenen en son satır bilgileri (alt form Tablo GırısCıkıs dan) Tablo1 deki Son Giriş ve Çıkış bölümlerine kaydettirilecek.nasıl yapabilirim yardımlarını bekliyorum.
Örnekledirseydiniz daha iyi olurdu. Anladığım şey şu :

"ask200075 diye bir üyenin GirişÇıkış tablosundaki son kaydını Üye formunda SON GİRİŞ ÇIKIŞ TARİH VE KARAR NO isimli alanlarda görüntülemek istiyorsunuz." doğru mu?
Hocam Tablo1 de 100 kişi olduğunu varsayalım her bir kişinin Tablo GirisCıkısda (Uye Formu alt formda) kiminin 2 giriş , çıkış ve kararları kiminin 1 kimininde 3 giriş , çıkış ve kararı var her kişinin son girilen giriş , çıkış ve karar no kayıtlarını Tablo1 deki o kişinin son Giriş , Son çıkış ve Son çıkış karar no larına yazdıracağız bu yaptık mı zaten uye formunda son giriş çıkış ve karar no attırma işlemi tamamlanmış oluyor
Güncel...
Çalışmayla ilgili bir inceleme yaptım ve mevcut "üye" isimli formda bazı hatalar gördüm. Öncelikle tablo1 deki bir alanla ilgili hata veriyor fakat bu alan tabloda yok ve nerden girileceği de belli değil.

Kaldı ki doğru bile olsa zaten mantık konusunda bazı uyarılarım olacak. Öncelikle bir tabloda var olan bir bilgi güncel olarak sorgular aracılığıyla kullanılır. Tablodaki en güncel giriş ve çıkış tarihlerini almak için bir tablo yapılıp en günceller buraya kopyalanmaz. Bir seçme sorgusu yapılır ve ölçüt olarak bu sorguya tarih alanı eklenerek en son tarih istenir. Sorgudan her veri istendiğinde tablodaki son kayıt getirilmiş olur. Oysa tablo yaparsanız, güncel veriyi almak için her bilgi istediğinizde tablodaki herşeyi silip yenilerini tabloya kopyalayıp güncelleri elde edebilirsiniz. Bu çok yanlıştır. Hantal bir yöntemdir. Gönderdiğiniz çalışmaya üye formundan kayıt yapmayı başaramadığım için örnek veremedim. Hem sizin mantığınızla çalışırsak veritabanında zaten var olan bilgiler başka bir tabloya yeniden kaydedilmiş oluyor. Bu mantıkla gidilirse kısa sürede database şişecektir, yavaşlayacak ve hantallaşacaktır. Biz sırf bu nedenle birçok bilgiyi farklı tablolara kaydedip karşılarına id değerleri (sayısal) atarız ve tabloya bunları kaydederiz. Böylece her seferinde "Şebinkarahisar" yazmak yerine mesela "567" yazılır ve 567 neymiş diye referans tabloya bakılır. Bilmem anlatabildim mi?