AccessTr.neT

Tam Versiyon: Listeden seçime göre ve veri girişini zorunlu kılma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba ekteki çalışmada;
Günlük ziyaretler formunda durum kısmına
*Ziyaret
*Teklif verilecek
*İptal
*Kayıp
*Revize edildi
*Proje
*Satış
*Tekrar görüşme seçeneklerinin bulunduğu listeden
Ziyaret edildi seçeneği tıklandığında - ziyaret tarihi yazılabilmesi için bir alan açılması
İptal seçeneği tıklandığında - iptal tarihi girişi için bir alan açılması
Kayıp seçeneği tıklandığında - rakip ve neden için birer alan açılması
Proje seçeneği tıklandığında - tablolara uygun olarak ürün gamı ve ürünün aynı formun teklif detay kısmında olduğu gibi ürün gamı ve ürün için birer alan açılması ve seçilebilmesi
Tekrar görüşme seçeneği tıklandığında - tekrar görüşme tarihi için bir alan açılmasını gerçekleştirmeye çalışıyorum. Mümkün mü acaba?
Bu seçeneklerden biri seçildiğinde hemen altında bir kutucuk açılmalı ve yukarıdaki bilgiler (seçilen seçeneğe göre) girilmeli. Kullanıcı bu seçenekeelrden birini işaretlediğinde bu girişler de zorunlu olmalı. Açılır kutu yerine başka birşey de kullanılabilir.
Bu seçeneklere bağlı açılacak alan şöyle olacak. Örneğin ben kayıp seçeneğini işaretledim. Aşağıdaki boşlukta iki ayrı alan olmalı ve birine kayıp nedeni birine rakip girişi zorunlu kılınmalı.
Sayın sally avatar altında "Bana balık tutmayı öğret" demişsiniz ancak hiç öyle gözükmüyor. Lütfen Site Kuralları nı okuyunuz. Biraz insaflı olun lütfen herkes bu şekilde istese, resmen bedava program yazdırılan enayiler yerinde hissettireceksiniz bize kendimizi.

Sorularınız varsa önce araştırın kendiniz bir şeyler yapmaya çalışın. Yapmak istediğiniz ancak yanlış olan haliyle ekleyin şunu yapmaya çalıştım ancak şunu çözemedim deyin. Sitede binlerce örnek dosya, tamamen bitmiş uygulama var. Balık tutmak isteyen birisi bu kadar balık içinde aç kalmayacaktır.
Sayın Sally;
Ekte seçeneğe göre metin kutusunu açma ve gizleme kısmı yapılmıştır.
Alpeki hocamın dediği gibi sorularınızı adım adım cevaplarsak daha basit olacaktır bizim içinde.
Kolay Gelsin.
Sayın Kural,
ekimin firma durum kısmına açılır liste içinde seçenekleri eklemişim. Geri kalan kısım bu seçeneklerden biri seçildiğinde belirttiğim gibi bir metin kutusunun - ya da nasıl olacaksa bir alanın- açılıp tarih vs bilgi girişi yapmak. Metin gizlemeyi ve açmayı bilsem emim olun eklerdim. Ancak zaten sorduğum şey tamamiyle bu. Cevabınız için teşekkür ederim.
Sayın alpeki99 iki keredir Site Kurallarını okumamı tavsiye ediyorsunuz. Ben de size okumanızı tavsiye ediyorum. Benim Site Kurallarına aykırı yaptığım herhangi birşey yok. Bir keresinde yazdığınız cevaba siteye giriş yaptığım halde cevap yazmamışım. Ki evden girdiğim için çözümünüzü deneyememiştim. Site Kurallarında cevaplar için bir süre tanımlanmamış. Öğretici konumda olan insanların her zaman mütevazi olması gerektiğine inanmışımdır. Aslında bu kadar uzatmaya bile gerek yok. Sizden ricam üye olarak adımı gördüğünüzde benim sorularıma zahmet edip cevap yazmamanızdır. Böylece ne siz enayi gibi hissedersiniz - bu sizin tabiriniz benim amacım değil, ne de ben bu tarz anlamsız suçlamalarla karşı karşıya kalırım. Not olarak eklemeliyim, örneğimdeki kodlara biraz olsun bakmış olsanız aslında uğraşıp uğraşmadığımı da anlardınız. Ki daha önce bana cevap yazan üyelere de hep nasıl diye sormuşumdur. Sitedeki örneklerde ya da internette de benim istediğim gibi bir çalışma bulamadım. Dediğim gibi derdiniz nedir benimle bilmiyorum ama tavrınız ve suçlamalarınız hiç hoş değil. Bir sitede en eski üyelerden biri olmak kimseye kimseyi aşağılama hakkı vermez.
Sayın sally değil iki kere ikiyüz kere olsa bile uyarmakta bir sakınca olduğunu zannetmiyorum.

"Benim Site Kurallarına aykırı yaptığım herhangi birşey yok" diyen birisine zaten ne cevap yazıp ne anlatabiliriz ki?

"Site Kurallarında cevaplar için bir süre tanımlanmamış." demişsiniz ancak süre tanımak kadar saçma bir şey olamaz. Çok göreceli olan bir konu için insanlara ne diye süre şartı koyalım. Yönetimdeki hemen her arkadaşın ortak tavrı biz cevap yazdıktan sonra girip konuyu okuduysanız olumlu veya olumsuz bir cevap yazmanızı istiyoruz. Ayrıca Site Kurallarında da 9. madde bu konu üzerinedir ve en kısa zamanda cevap yazılması gerekmektedir. En kısa zaman bazen 2-3 gün iken bazen 1 gün de olabilir.

"Öğretici konumda olan insanların her zaman mütevazi olması gerektiğine inanmışımdır." demişsiniz. Mütevazılık ile ne alakası var anlayamadım. Burada herhangi bir şekilde gururlanma ifadesinde bulunmadım. Biraz konudan sapmışsınız. Mütevazı olacağız elbet ancak enayide olacak değiliz.

"Sizden ricam üye olarak adımı gördüğünüzde benim sorularıma zahmet edip cevap yazmamanızdır." size en çok burada katılıyorum.

"Not olarak eklemeliyim, örneğimdeki kodlara biraz olsun bakmış olsanız aslında uğraşıp uğraşmadığımı da anlardınız." bakıp bakmadığımı nasıl anladınız anlayamadım burada da konudan sapmışsınız.

"Sitedeki örneklerde ya da internette de benim istediğim gibi bir çalışma bulamadım." biz zaten size yardım için buradayız ancak yazdığınız soruyu bir daha okumanızı tavsiye ederim.

"derdiniz nedir benimle bilmiyorum ama tavrınız ve suçlamalarınız hiç hoş değil." size takmışlığım yok. Size her olumsuz mesaj yazanı size taktı zannederseniz işiniz zor. Siz Site Kuralları nı anlayarak okumadınız ya da okudunuz hatırlamıyorsunuz. Bakın Site Kuralları ne diyor : 6/d-) Birden fazla soruyu aynı konuda sormak yasaktır. Her soru için farklı başlıklı yeni konu açınız.
[Sürekli ihlal halinde Uyarı Puanı: +2] Şimdi yukarıda yaklaşık 8 isteği tek soruda yazmışsınız ben sizi uyarmayayım mı?

Her neyse dedim kendi kendime acaba ben bu üyeye taktım mı? Buyrun konularınızı inceleyelim:

Listeler, checkbox

Daha ilk konudan örnek eklememişsiniz ve kod bilmediğinizi söylemişsiniz. Olabilir zaten cevap olarak amacımızın öğretmek olduğunu belirtmişim. Mesajlarımda da gayet nazik ifadeler kullanmışım. Üstüne bir de yazmışsınız o zaman ben yanlış yerdeyim vs.

Evet Hayır ile ilişkili veri

İkinci konunuz ve yine dosya yok. Arkadaşlar uyarmışlar (demek ki sadece bana has bir durum değilmiş) emturker hocam yine de bir çözüm eklemiş sizin için. Konuyu okumuş ancak cevap yazmadığınız için sitemde bulunmuş kuralları hatırlatmış. Size öyle ağır bir ifade kullanmadığı halde cevap mesajınızda bir sürü saydırmışsınız. Peşinden ben yine olabildiğince alttan alarak ve nezaket içerisinde mesaj yazmışım.

Eski verileri depolama

Gayet normal bir cevap yazmışım yine.

Formunuzda veri alanları sıralaması düzensiz mi?:Sekme Sırası

Ders eklemişsiniz övgüde bulunup teşvik etmişim. Burada da gayet normalim yani.

Seçenek Gruplama-If Komutu

Bu konuya inceleyip geri döneceğim demişsiniz hala duruyor sorular kategorisinde ve yeni bir soru daha soruyorsunuz.

Tüm bunlara baktığımızda size takan bir insan olmadığımı hatta sizin biraz agresif bir kişi olduğunuzu çıkarmak çok zor değil. Kimi insanlarda şu mantık vardır "Birisi bana bir şey derse ben bir sürü cevap vereyim sert çıkayım karşıdakini sindiririm". Eğer sizde de böyle bir mantık varsa karşınızda duran kişi olarak ben pek sinmem bunu bilesiniz. Başka bir gayeniz varsa o hep ayrı zaten. Bundan sonra tüm mesajlarınızı ve konularınızı daha yakından takip edeceğim. Bu bir tehdit değil siz şimdi öyle anlarsınız kesin ancak başkalarına da aynı şekilde davranırsanız karşınızda beni bulursunuz bunu aklınızdan çıkarmayın.
Benzeri tartışmalar sıklıkla yaşanıyor. Konularınıza Alpeki uyarı mesajı yazıyor olabilir. O yazmasa başka bir yönetici yazacak. Bu sitede amme hizmeti yapılıyor. Üyelerden/Soru sorup yanıt arayanlardan tek istediğimiz Site Kurallarına uyulması. İmzamda da belirttiğim gibi "Bu sitede kurallara uymak zorunludur." Kurallara uymayan mesaj yazıldığında site yönetimi mesajı yazan kişiyi uyarmakla yükümlüdür.
AccessTr.neT Forum Kuralları ve Hızlı Cevap Almanın Püf Noktaları gibi konular site düzeninin bozulmaması ve sorduğunuz sorulara daha çabuk yanıt bulabilmeniz için açıldı.

Ayrıca, bu sorduğunuz soruda kur@l hocam verdiğiniz 8 kriterin 3'ünü içeren örneği eklemiş. Bunda amaç kodun kalanını sizin düzenlemeniz ve "Case" işlevini öğrenebilmeniz.Kullanıcı başlığınıza yazdığınız "Bana balık tutmayı öğret" cümlesi gibi.
Kur@l hocanın eklediği örnek sorunuza çözüm oldu ise belirtin, mevzuyu ve konuyu kapatalım. Yapamadığınız yeri tekrar sorabilirsiniz.



Sayfalar: 1 2